TV: Adoption – det här gäller i Sverige
1:32

Efter reklamen: TV: Adoption – det här gäller i Sverige

(1:32)

Slå på ljud

Utah-paret Kaley och Jeremy Carling hade försökt få barn tillsammans i flera år, men utan framgång. Då Kaley både lider av lupus och reumatoid artrit visade sig barn på naturlig väg vara ett ouppnåeligt mål.

– Min make och jag bestämde oss för att ta en paus från att ”försöka” och fokusera mer på att vara fosterföräldrar eller adoptera, något jag har drömt om sedan jag var tonåring, berättar Kaley Carling för sajten Parents.com.

Men efter två misslyckade adoptionsförsök kände paret sig nedslagna även på den punkten. Mamman vars barn de skulle adoptera ändrade sig strax före förlossning.

– Det var förkrossande och vi sörjde att vi förlorat henne, säger Kaley.

Brandmannen adopterade flickan han räddade

Blev fosterföräldrar

Några månader senare förändrades familjens liv för alltid. Då fick de träffa sina fosterbarn – flickorna Haven och Indie, som nu är två år respektive 14 månader gamla. Deras mamma hade precis dömts till fängelse, och de skulle nu få bo med paret Carling. Samma dag blev de också kontaktade av en kvinna som var gravid med tvillingar.

Tvillingarna Sunny och Weslie föddes några månader senare i Arizona, och Kaley och Jeremy åkte dit för att träffa sina blivande adoptivdöttrar. Efter ett par veckor, där Sunny vårdades på sjukhus, fick de äntligen ta med sig de nya familjemedlemmarna hem igen.

– Vi tog hem tvillingarna till en fem månader gammal bebis, Indie, och 18 månader gamla Haven. Det var galet, minst sagt! Det gick åt en förpackning bröstmjölksersättning om dagen tills Indie fyllde ett år, säger Kaley.

Tvillingbröderna föddes med olika hudfärg: ”Förstummade”

Adopterade fyra barn på ett dygn

Senare samma år kunde de genomföra alla adoptioner i ett svep – på ett dygn blev Kaley och Jeremy officiellt adoptivföräldrar till barn.

– Vissa dagar är det otroligt svårt. Vi har gått från att ha två inkomster till en, adderat fyra munnar att mätta och har signifikant skuld från den privata adoptionen av tvillingarna, men våra böner blev verkligen besannade och våra hjärtan är fulla. Vi är så glada över att äntligen vara en familj, säger Kaley Carling.

Familjen på adoptionsdagen.

Gofundme.
TV: Här är 5 barnnamn inspirerade av kungligheterna
0:49

Efter reklamen: TV: Här är 5 barnnamn inspirerade av kungligheterna

(0:49)