Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Paret trodde inte att de kunde få barn – fick nio barn på tre år

06 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInstagram
Maxine och Jacob Young trodde länge att de inte skulle kunna få barn överhuvudtaget.
Men efter att ha adopterat en hel syskonskara blev Maxine gravid två gånger – andra gången med fyrlingar.
– Vi hoppades på en till bebis för att fullända familjen, säger Maxine.
Annons
Adoption - det här gäller i SverigeBrand logo
Adoption - det här gäller i Sverige

Maxine Lee och Jacob Young träffades för första gången 2013 i Pennsylvania, och det tog inte lång tid innan de två var ett par. Efter 2,5 år tillsammans friar Jacob under en resa till Grekland, och senare flyger de tillbaka med sina familjer för att gifta sig i det vackra landet också.

Efter bröllopet bestämmer sig det unga paret för att börja försöka få barn så forts som möjligt. Men det visade sig vara lättare sagt än gjort – efter två år av försök hade Maxine fortfarande inte lyckats bli gravid, och det äkta paret kände sig förkrossade.

”Om man inte har upplevt infertilitet... man kan aldrig förstå magnituden av hur mycket det påverkar en person. Det är ett slukhål, man faller ner i mörker och ibland känns det som att man aldrig ska komma upp”, har Maxine berättat ärligt på sin Instagram, där man kan följa familjen.

Annons

Tar in fyra fosterbarn

Paret ger inte upp om att bli biologiska föräldrar men börjar samtidigt se sig om efter andra alternativ – och ger sig på att bli fosterföräldrar. Efter att ha gått kurserna som behövdes kunde de godkännas som fosterfamilj inom några månader, och ganska snabbt därpå fick de frågan om att ta hand om två syskon, något de gärna gjorde. Inte långt senare kom också frågan att ta in deras tredje syskon.

”Jag sa 'ja, vi gör det', utan att ens fråga Jake. Det var väldigt överväldigande. Att gå från noll till tre barn är mycket, men de hade redan gått igenom så mycket och förlorat så mycket att jag inte ville separera dem.”

Efter att ha tagit hand om de tre syskonen en period kommer nästa telefonsamtal – kan paret ta emot deras lillasyster också?

”Vi sa ja till deras lillasyster och det är etta av de bästa ja jag sagt i mitt liv”, skriver Maxine.

Osäkra på hur länge de skulle få behålla den älskade syskonskaran som de nu var fosterföräldrar åt, så fortsatte paret att försöka få biologiska barn också. Och till slut lyckades de – Maxine var gravid. I oktober 2018 föddes sonen Henry Ellis, och han var genast älskad av både sina föräldrar och sina fostersyskon.

Oväntade vändningen för familjen

Maxine och Jacob hade nu fått fem barn i sitt hem på kort tid.

”Att addera en till liten till mixen har varit utmanande men jag skulle inte byta det mot något i världen”, förklarar Maxine på Instagram.

Annons

Trots att de nu hade ett biologiskt barn så ville de inte släppa ifrån sig syskonskaran de fostrat, och efter att föräldrarna slutat dyka upp på träffarna stod det till slut klart i december 2019 – de fick adoptera barnen.

Efter det tog livet sig en oväntad vändning. Kort efter adoptionen visar det sig att Maxine är gravid igen. Hon och maken har drömt om att få en till liten bebis att komplettera den stora familjen med. Men det blir lite mer än så. Hos läkaren får paret beskedet att Maxine är gravid med fyrlingar.

”Vi hoppades på en till bebis för att fullända familjen, och vår bön besvarades gånger fyra”, skriver hon.

Efter en komplicerad högriskgraviditet så föds de fyra barnen med kejsarsnitt i juli 2020. De fick dock vårdas på intensiven en period, då de föddes med komplikationer och alldeles för tidigt. I september, två månader efter förlossningen har alla barnen fått komma hem.

Med nio barn på tre år har familjen nu mycket att stå i, men vill heller inte ha det annorlunda.

”Det blev inte som vi hade tänkt. Vi planerade inte att ha en sån här stor familj.Men det verkar som att de här barnen var menade”.

Annons