Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Rebecca blev gravid igen – medan hon var gravid: ”Galet”

24 mar, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Rebecca Roberts var gravid med sin son när hon plötsligt fick ett overkligt besked av läkaren.
Vid en undersökning upptäckte man nämligen att Rebecca var gravid med ett till barn – som hade kommit till flera veckor efter det första.
– Jag blev gravid medan jag var gravid. Hur galet är inte det, säger hon om det extremt ovanliga fenomenet.
Annons
Stjärnornas gravidavslöjanden vi minnsBrand logo
Stjärnornas gravidavslöjanden vi minns

Rebecca Roberts, 39, var gravid med sitt andra barn, och trodde att det var en helt vanlig graviditet. Men när hon besökte läkaren för en rutinkoll så upptäcktes något minst sagt oväntat.

Det visade sig att Rebecca hade lyckats bli gravid igen, medan hon var gravid med sonen. Plötsligt var hon alltså gravid med två barn samtidigt, som hade blivit till flera veckor ifrån varandra.

”Jag blev gravid medan jag var gravid. Hur galet är inte det?? Efter att ha oroat oss för att det var något fel med tvilling 2 som är mycket mindre så har fler undersökningar kommit fram till att det är tre veckor emellan dem. T2 är inte bara mindre, hon är också yngre. Det är ett superovanligt fenomen och det hände mig”, skrev hon lyckligt på Instagram efter beskedet.

Rebecca blev dubbelgravid – ovanliga fenomenet

Det var under ultraljudet som görs i vecka 12 av graviditeten som läkarna kunde upptäcka Rosalie – vid ultraljudet som hade gjorts tidigare hade hon varit för liten för att upptäcka.

Annons

Rebeccas graviditet är minst sagt unik – att få en så kallad dubbelgraviditet är något som en till två personer per år råkar ut för ut för i Storbritannien, där hon bor.

För Rebecca blev graviditeten som en vanlig tvillinggraviditet – i vecka 33 födde hon båda barnen, i september förra året. Men eftersom dotter Rosalie egentligen är flera veckor yngre än sin tvilllingbror Noah så är det stor storleksskillnad. Hon märker också att det är skillnad på vart de är i utvecklingen.

– Ord kan inte beskriva hur lyckliga vi är över att ha båda tvillingarna hemma. Vården från NICU-personalen till Noah, Rosalie och oss var fantastisk. Noah mår jättebra och det gör Rosalie också, hon växer jättebra, berättar Rebecca för Huffington Post.

Läkaren och professorn Asma Khalil vill dock lugna oroliga – det är så ovanligt med dubbelgraviditeter att det inte är något man behöver oroa sig för ska hända.

– Det är så ovanligt att det är omöjligt att sätta en korrekt siffra på hur många som sker, men vi skulle estimera att det är en till två om året, säger hon till Huffington Post.

Annons