Serena Williams skriver det öppna brevet på Reddit (ett nätforum som hennes fästman startade, för övrigt) där hon tackar sin mamma. Tennisstjärnan som själv blev mamma för en vecka sedan och nu skriver nu om vad hennes egen mamma betytt för henne. Att bli och vara en framstående svart kvinnlig idrottsstjärna har varit en bitvis svår kamp mot rasism, kvinnohat och fördomar och i brevet tackar hon sin mor för allt stöd.

Läs även: Serena Williams vann grand slam-titel under graviditeten 

Brevet har fått över hundra kommentarer där många Reddit-användare skriver och tackar Serena för att hon är deras förebild. En kvinna skriver att hon haft Serena som förebild sedan hon var 12 år. ”Du är så stark och en inspiration till mig själv och andra svarta kvinnor”, skriver en användare.

Läs även: Reportern ”glömde” kvinnliga prestationer – rättades av Andy Murray

Läs Serenas brev i sin helhet här:

”Kära mamma,

Du är en av de starkaste kvinnor jag känner. Jag tittade på min dotter (herregud, ja, jag har en dotter) och hon har mina armar och ben. Exakt samma som mina starka, muskulösa, kraftfulla, sensationella armar och kropp. Jag vet inte hur jag hade reagerat om hon var tvungen att gå igenom det som jag gått igenom sedan jag var 15 år gammal och fram till i dag.

Jag har kallats för en man för jag till det yttre framstått som stark. Det har sagts att jag dopat mig (Nej, jag har alltid haft alldeles för mycket integritet för att bete mig oärligt för att vinna fördelar). Det har sagts att jag inte hör hemma i damsporten – att jag hör hemma bland herrarna – eftersom jag ser starkare ut än många andra kvinnor. (Nej, jag jobbar bara hårt och jag föddes med den här superkroppen och jag är stolt över det).

Men mamma, jag är inte säker på hur du gjorde för att inte gå på varje enskild reporter, person, talare och helt ärligt hatare, som var för okunnig för att förstå kraften av en svart kvinna.

Jag är stolt över att vi lyckades visa dem hur en del kvinnor ser ut. Alla ser inte likadana ut. Vi är kurviga, starka, muskulösa, långa, korta, bara för att nämna ett fåtal, men tillsammans: vi är kvinnor och vi är stolta!

Du är så  fantastisk storsint, jag önskar att jag kunde gå i dina spår. Jag försöker dock, och Gud är inte klar med mig än. Jag har en LÅNG väg att gå, men jag tackar dig.

Tack för att du var den förebilden jag behövde för att stå ut med alla svårigheter som jag nu ser som utmaningar – som jag tycker om. Jag hoppas kunna lära Alexis Olympia samma saker, och ha samma styrka som du haft.

Lova mig mamma, att du kommer fortsätta att hjälpa. Jag är inte säker på att jag är så ödmjuk och stark som du är än. Jag hoppas bli det en dag. Jag älskar dig innerligt.

Din yngsta av fem,

Serena”.

Läs även

Reese Witherspoon: Fly män som inte klarar av ambitiösa kvinnor

7 inspirerande kvinnor som kämpar för att världen ska bli bättre

Sverrir Gudnason om rollen som Björn Borg: ”Jag bryr mig mycket om vad andra ska tycka”