Ge bort en bättre värld i jul
0:45

Efter reklamen: Ge bort en bättre värld i jul

(0:45)

Slå på ljud

Det var i juni förra året som Abraham Olagbegi, 13, diagnostiserades med den ovanliga blodsjukdomen aplastisk anemi, efter att ha känt sig sjuk en period. Sjukdomen innebär att för få blodceller tillverkas i kroppen för att man ska junna fungera. Aplastisk anemi gör att de drabbade är trötta och har stor risk att drabbas av både infektioner och okontrollerbara blödningar.

I och med beskedet om den ovanliga diagnosen hade Abraham rätt att söka bidrag från välgörenhetsorganisationen Make-a-wish – den amerikanska versionen av svenska organisationen Min stora dag. Make-a-wish uppfyller önskemål från barn mellan två och 18 år som är diagnostiserade med allvarliga eller kroniska sjukdomar. Vanliga önskemål från de sjuka barnen är att få åka på Disneyland med familjen, eller kanske få en spelkonsol.

Dottern förlamades – då byggde pappan en hemgjord rullstol

Ovanliga önskan

När Abraham kom med sin önskan till stiftelsen så hade han dock ögonen på något helt annat. Hans önskan var att alla hemlösa i parken Poindexter Park i hans hemstad Jackson, Mississippi, skulle få ett mål varm mat en gång i månaden under ett helt års tid.

– Innan jag blev sjuk brukade jag och min familj ge mat åt de hemlösa i den parken varje månad. Sen jag blev sjuk har min familj fått sluta göra det. Jag vill gärna göra något som påverkar.

Dödssjuka pappan fick träffa sin nyfödda dotter – sen gick han bort

Make-a-wish uppfyllde Abrahams önskan, och kommer nu ge ut mat i parken den tredje lördagen i varje månad fram till augusti 2022. Linda Sermons, som jobbar på Make-a-wish i Mississippi, menar att det är första gången de fått en så filantropisk önskan.

– Det här kommer helt klart sätta sina spår, inte bara för den milstolpen det varit för vårt kontor, men också från att träffa den här familjen och veta hur samhället verkligen kan sluta upp kring våra barn.

Källa: My positive outlooks.

The Storytellers – Lyssna med Louise
5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Louise

(5:00)

Slå på ljud