2:19

Efter reklamen: Ängeln på Malmskillnadsgatan – Elise Lindqvist har hjälpt utsatta kvinnor i 25 år

(2:19)

Amerikanska Gene Purdie föddes med ögonsjukdomen Stargardts sjukdom – en sjukdom som gör att han i stort sett är helt blind. Stargardts sjukdom påverkar näthinnan, och gör att han bara kan se små glimtar av utkanten av det han kollar på.

Sjukdomen innebär att Gene under många år inte visste hur hans fru Joy såg ut, och när hon födde parets gemensamma son Lincoln kunde Gene inte se sitt barns ansikte.

En dag 2015 satt Joy Purdie hemma och tittade på tv-programmet Rachel Ray show, där en kvinna var med som hade samma sjukdom som Joys make. I programmet fick hon testa på ett par dyra specialglasögon som gjorde att hon kunde se sin syster igen. Joy bestämde sig snabbt – hon måste försöka få med familjen i samma program.

Prinsessan Lilians tuffa kärleksöde – sanningen doldes under 29 år

Joy skickade in ett brev till programmet, och till hennes och makens stora glädje så fick de veta att de var välkomna till New York för att vara med.

Orden när han såg sin fru för första gången

I november 2015 var familjen med i Rachel Ray show, och Gene fick testa de omtalade Esight-glasögonen som med hjälp av sin teknologi kunde hjälpa honom att se bättre. Under sändningen var spänningen stor för att se om glasögonen skulle fungera, och hur Gene skulle reagera. Till en början var det tyst – tills Gene kollade upp på sin fru och kunde se hennes ansikte för första gången i sitt liv. Han hade då bara ett par ord att säga.

102-åringen hittade kärleken på ålderdomshemmet – i 100-åring

– Hon är söt, sa han i programmet, överväldigad av känslor.

Gene konstaterade att han äntligen kunde se det han hade tillbringat de senaste åren att försöka pussla ihop med sin begränsade syn.

Till familjens stora glädje fick Gene Purdie med sig ett par av de värdefulla teknologiska glasögonen hem, och kunde därmed fortsätta se både sin frus och deras barns ansikte.

Källa: Faith it.