Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tonåringen går upp tidigare innan skolan – för att hjälpa äldre grannar

01 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
Medan många tonåringar har svårt att ta sig upp ur sängen i tid till skolan, och kanske mest tänker på sig själva är Romemylion Mitchell annorlunda.
När han bara var 15 år brukade han gå upp tidigare på morgonen bara för att hjälpa sina gamla grannar – något han hyllats för.
”Inte många 15-åringar skulle ta sig tid att ta hand om och vara där för äldre grannar”, skrev grannarnas vuxna dotter på Facebook.
Annons
Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppenBrand logo
Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppen

Många hävdar att dagens ungdomar bara tänker på sig själva – men om det är sant så är amerikanska Romemylion Mitchell undantaget som bekräftar regeln.

Mitchell var bara 15 år gammal när han 2019 uppmärksammades i ett inlägg på Facebook som spreds och hyllades av tusentals personer. Det var den vuxna dottern till Mitchells pensionerade grannar som valde att lägga upp bilder på tonåringen och hylla honom för hans insatser för hennes föräldrar.

Romemylion bodde mitt emot ett äldre par, och var noga med att hälsa på dem ofta och se till att de hade det bra. Han klev upp tidigare före skolan för att kunna hjälpa dem, och var inte sen med att handla åt paret.

Annons

Hjälpte de äldre grannarna

Parets dotter Tiki Joyner Edwards bodde längre bort och tyckte det kändes tryggt att det fanns en person som brydde sig om hennes föräldrar.

”Jag vill bara ta ett ögonblick och uppmärksamma den här fina killen som bor på andra sidan gatan från mina föräldrar. Han tittar till dem varje dag och har kommit att älska och bry sig om dem djupt. Han åker med pappa till affären, hjälper honom handla och tar med varorna in. Han klipper gräset och annat de kan behöva. Det är inte många 15-åringar som skulle ta sig tiden att bry sig och finnas där för sina äldre grannar”, skriver dottern i det uppmärksammade inlägget.

Annons

När Tikis mamma hamnade på sjukhuset följde Romemylion också med till sjukhuset för att hälsa på, något Tiki också skriver om.

”När han såg mamma i dag började han gråta och bara höll henne hårt. Vilken välsignelse. Jag ville bara föra vidare något fint i stället för de sorgliga nyheterna vi ser och hör varje dag”.

Källa: Newsner.

Annons