5:35

Efter reklamen: Elin drabbades av mördarbakterie – hör hennes berättelse

(5:35)

Slå på ljud

Sadie Kemp var bara en helt vanlig tvåbarnsmamma på 34 år, när allt plötsligt förändrades. På juldagen 2021 drabbades hon av en intensiv smärta i magen, men som många upptagna föräldrar tog hon inte smärtan på allvar utan fortsatte i stället att fokusera på att göra julen så bra som möjligt för sina barn.

Smärtan blev allt mer intensiv, men inte förrän det var för sent sökte Sadie sig till vården. Hade hon anlänt bara några timmar senare till sjukhuset hade hennes liv inte gått att rädda – och när hon vaknade upp var allt annorlunda.

”Jag försattes i koma i 11 dagar. När jag vaknade insåg jag att hela mitt liv hade förändrats”, skriver hon själv hos Insider.

Elin drabbades av mördarbakterie – tvingades amputera

Till följd av en njurinfektion hade Sadie Kemp drabbats av sepsis, blodförgiftning. För att kunna rädda hennes liv var läkarna tvungna att amputera alla hennes tio fingrar, och när hon vaknade var båda hennes händer insydda i magen medan de återhämtade sig från operationerna.

Hanterar traumat med humor

När den ena handen fick komma ut ur magen gick den inte att känna igen alls. Sadie, som använder humor för att ta sig igenom traumat, tycker själv att den liknar en haj. I ett klipp på sociala medier-appen Tiktok nynnar hon på den ikoniska Hajen-melodin medan hon doppar handen i en skål med vatten. Klippet har i dag setts över 230 miljoner gånger och Sadie har fått över en halv miljon följare på kontot.

Länge var hon orolig över att behöva amputera benen också, men nu har Sadie fått komma hem till sina barn igen. Men hon har en lång väg framför sig där hon ska navigera i ett liv utan fungerande händer.

”År av återhämtning väntar mig, men vad jag ser mest fram emot är vardagliga ögonblick där jag får vara mamma: laga mat till mina barn, kolla på en fotbollsmatch eller ta med mitt småbarn till parkleken”, säger hon i Insider.