Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Tvillingarna föddes olika månader och år: ”Unika”

23 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografFAcebook.
Att föda barn är alltid en speciell händelse, men vissa födslar är lite mer unika än andra.
När paret Kali och Cliff Scott skulle få sina tvillingflickor gjorde slumpen att barnen inte bara föddes olika dagar – de föddes också olika månader och år.
– Det visade sig vara mer av en möjlighet än vi först insåg. säger Kali Scott.
Annons
6 kändisar med okända tvillingarBrand logo
6 kändisar med okända tvillingar

När Kali Scott från Texas fick veta att hon var gravid med tvillingar, och att hon och maken Cliff skulle bli föräldrar till två tvillingdöttrar, så tog hon nog för givet att barnen skulle dela födelsedag. Men riktigt så blev det inte för henne.

Paret insåg att döttrarna antagligen skulle födas omkring jul eller nyår började de skämta om att det skulle kunna bli så att det ena barnet föds 2022 och det andra 2023.

– Vi hade skämtat och sagt ”Vore det inte roligt om...”. Men det visade sig vara mer av en möjlighet än vi först insåg, säger Kali Scott till Yahoo.

Annons

Döttrarna Annie och Effie föddes ungefär 1,5 vecka före beräknat födelsedatum. Förlossningen kom igång på nyårsafton – men avslutades inte förrän efter tolvslaget. Medan Annie föddes 23.55 på nyårsafton 2022, föddes hennes tvillingsyster Effie 00.01 på nyårsdagen 2023. Det är bara sex minuter mellan bebisarna, men de är ändå födda olika dagar, månader och år.

Mamman om unika tvillingdöttrarna

Mamma Kali Scott tycker den unika födseln bara är rolig, och gör hennes döttrar ännu mer unika.

Annons

– Jag älskar det. Jag tycker det är lustigt och jätteroligt, säger hon till Yahoo.

Effie blev dessutom det första barnet att födas på sjukhuset under 2023.

Kali och Cliff Scott vill nu att döttrarna ska växa upp och bli två unika individer, och tror att deras unika födelsedagar kan hjälpa med det-

– Man vill fortfarande alltid se till att de känner sig som individer och vet att de är speciella och unika. En kommer alltid få glitter och konfetti på nyårsafton, medan den andra får sprak igång det med ett sprillans nytt år på nyårsdagen.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Här är barnnamnen som spås bli populära 2023Brand logo
Här är barnnamnen som spås bli populära 2023
Annons