4 krimfall som skakat världen
1:38

Efter reklamen: 4 krimfall som skakat världen

(1:38)

Slå på ljud

Utifrån var det många som trodde att Victoria Cilliers levde det perfekta livet. Hon var gift med en charmig man, militärtränaren Emile Cilliers, som hon har en dotter och en son tillsammans med. Men vad ingen visste – inte ens Victoria – var att Emile ville se sin fru död.

Fast besluten att mörda sin fru och komma undan med det för att kunna plocka ut miljonbelopp från hennes livförsäkring tänkte Emile ut avancerade planer. Först försökte han sabotera gasledningen i familjens hem, i hopp om att spränga sin fru – något som utsatte parets två barn för direkt livsfara. När det misslyckades gick han vidare till en ännu mer uttänkt mordplan.

Skulle passa pojken en timme – stannade kvar hela uppväxten

Då Victoria var en erfaren och professionell fallskärmshoppare såg Emile sin chans att få ett hopp att se ut som en olycka. Han lurade sin fru att hoppa från högre höjd än hon var van vid, och saboterade hennes utrustning innan hon hoppade. Victoria upptäckte inte den förstörda utrustningen förrän hon for runt i luftströmmarna, och kämpade för sitt liv när hon föll från över 900 meters höjd.

Att Victoria överlevde var inget annat än ett mirakel. Hon bröt nästan alla sina revben och sin bäckenbotten, samt punkterade sin ena lunga. Att hon var nätt i kroppen samtidigt som hon landade på ett mjukt upplogat fält blev hennes räddning.

Emile och Victoria tillsammans på en bal före mordförsöken.

REX/Shutterstock

Maken vägrade skiljas i fängelset

Trots att makens mordförsök uppdagades, och han till slut 2018 dömdes till 18 års fängelse för dubbla mordförsök, så hade Victoria länge svårt att acceptera att mannen hon älskat så länge hade önskat livet ur henne.

– Det krävdes mycket för att jag äntligen skulle inse att han måste ha gjort det. Hur kunde någon jag gift mig med, älskat och skaffat barn med ha gjort något så förfärligt, sa hon till Daily Mail 2020.

Svårt sjuka tonåringens önskan – kunna hjälpa hemlösa

Även efter att han hade dömts hälsade Victoria på maken i fängelset flera gånger, för att hon försökte få det hela att gå ihop. Men Emile ville att hon skulle komma på besök oftare.

– Det kom till en punkt där det kändes som att han började få grepp om mig igen. För ett och ett halvt år sedan bestämde jag att det räcker, jag vill ha skilsmässa. Jag ville inte ha kontakt med honom. Jag ville gå vidare med mitt liv. Men han vägrade skriva på skilsmässopappren. Han sa att han ville ha mer tid att diskutera vårt äktenskap.

Victoria har skrivit boken I survived: I married a charming man, then he tried to kill me. A true story.

The Storytellers – Lyssna med Sanna
5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)

Slå på ljud