Trendar: InredningMat och dryckResor

Maria fick panikångest av näthatet – nu kärleksbombas hon på Instagram

31 jul, 2016 
AvMikaela Råberg
Maria Engelwinge ligger bakom det omtyckta Instagramkontot ”Somliga feta kvinnor”. Trots massiva hyllningar har hon även fått utstå elaka kommentarer. Nu berättar hon öppenhjärtigt om hur näthatet påverkar henne.
Annons

I våras startade Maria Engelwinge Instagramkontot ”Somliga feta kvinnor” för att belysa fettföraktet som finns i samhället.

Med sina – ofta avklädda och humoristiska – bilder och smarta texter vill hon inspirera andra överviktiga, men kontot har också varit ett sätt för henne att lära sig acceptera sig själv.

Marias mod uppskattas av många, men hon har också fått utstå mycket hat, elaka kommentarer och grova påhopp. Det har nu gått så långt att hon drabbats av panikångestattacker.

– Igår fick jag första panikångestattacken jag haft på mycket länge. Jag satt i en timme och bara skakade och hyperventilerade. Maken kunde ingenting göra för inget hjälper när det väl satt igång, skriver hon på Instagram.

Maria berättar att hon har en lång historia med ångestproblematik och som barn mobbades hon.

– Det drev som startats mot mig nu påminner om det. Smärtsamma känslor kommer upp till ytan. Känslan av att vara värdelös. Känslan av att det är bättre att jag inte finns, berättar hon.

maria3
Foto: Instagram

Efter Marias personliga inlägg har hundratals peppande hälsningar ramlat in i kommentarsfältet och hyllningarna lät inte vänta på sig.

– Du är viktig. Du gör skillnad, skriver någon och en annan instämmer:

– Du och det du skriver är värdefullt för många av oss här på Instagram. Ta hand om dig själv och känn alla varma famnar som håller om dig härifrån.

kommentarer
Foto: Instagram

Femina håller helt med! Heja Maria!

Annons