Trendar: InredningMat och dryckResor

Relationsexperten: De här emojisarna ska du aldrig skicka till någon du dejtar

16 nov, 2022 
AvStina Meyerson
FotografPexels/TT
emojisar betydelse kvinna får sms
De flesta gör samma missar när det kommer till att skriva till någon man dejtar, menar relationsexperten Jeff Guenther. Han avslöjar vilka emojis du inte bör skicka till personen du har ett gott öga till – och vilka du i stället kan använda.
Annons
Se 5 kändispar när de började dejta vs nuBrand logo
Se 5 kändispar när de började dejta vs nu

Att navigera rätt i dejtingdjungeln kan vara riktigt klurigt! Både att hitta någon att dejta, men också att ge rätt intryck när man väl funnit den rätta. Särskilt eftersom en stor del av dagens relationer går ut på att kommunicera digitalt!

När man är i ett tidigt stadie i en kärleksrelation, men vill att det ska bli någonting mer, kan det kännas extra viktigt att sända ut positiva vibbar. Du kanske exempelvis vill vara rolig – men inte löjlig, eller flörtig – men inte för på.

För att ge rätt signaler till personen du gillar kanske du brukar addera en emoji eller två i dina meddelanden? Men trots att det kan verka simpelt, så är det också lite knepigt. Enligt relationsexperten Jeff Guenther gör nämligen många samma misstag när de skickar emojis till någon de har ett extra öga till.

Emojis

Här är emojisarna du aldrig ska skicka till någon du dejtar

Problemet med vissa emojis är att de kan missuppfattas, menar Jeff Guenther. När du lägger till dem för att verka på ett sätt, kan det i själva verket ge motsatt effekt. Därför listar relationsexperten de emojis som du ska undvika – och berättar vilka du kan använda istället.

Relationsexpert

Tummen upp 👍

Emojin med en hand som gör tummen upp menar Jeff är den som oftast kan missuppfattas. Visst, sändaren kanske menar: “Jag håller med”, “Jag förstår” eller “Bra”, men hen kan istället tolkas som otrevlig. Enligt Jeff kan mottagaren få intrycket att personen som skickat emojin är passivt aggressiv och ohyfsad.

Annons

– Den har stora håll käften-vibbar. Tummen upp-emojin kommunicerar att du inte vet hur man kommunicerar och att du tror att du vet allt, menar han.

Att berätta vad du faktiskt menar, ihop med en glad emoji, kan vara ett bättre alternativ.

Tokiga emojin 🤪

Ytterligare en emoji som kan avsluta en relation innan den ens har börjat är den tokiga emojin, som skelar och räcker ut tungan. Jeff Guenther menar att den emojin kan ge ett intryck av att man faktiskt är lite tokig.

– Den får dig att verka instabil, som att man inte kan lita på dig och att du inte har några gränser.

Relationsexperten tycker istället att emojin som blinkar och sträcker ut tungan är ett bättre alternativ. Jeff menar att den är skojig och lekfull, samtidigt som man ger ett mer stadigt intryck.

Snurriga emojin 🥴

Emojin som ska ser yr ut ser Jeff Guenther stora varningsflaggor med. Dels kallar han den för en omedelbar “turn off” och dels anser han att den inte är särskilt tydlig. Uttrycket kan helt enkelt betyda för många saker. Å ena sidan ser emojin lite berusad ut, å andra sidan tycker Jeff att den rent ut sagt ser förstoppad ut. Och det kanske inte är ett intryck du vill ge personen du dejtar?

Vill du kommunicera att du är förvirrad, yr eller snurrig kan du behöva ta till skrift istället.

Relationstips

Ängel-emojin 😇

En emoji som kan tolkas som ett säkert kort är den som ser ut som en ängel. Du kanske frågar dig: “Vad kan gå fel med en glad ängel?”. Mycket, om relationsexperten får säga sitt!

Han menar att emojin är ett knep som folk tar till för att verka charmiga, snälla och pålitliga. Men eftersom knepet går att se igenom så enkelt kan man istället uppfattas som opålitlig.

– Den visar att du inte kan ta ansvar för ditt eget beteende, hävdar Jeff.

Källa: The Sun

Annons