Trendar: InredningMat och dryckResor

Sexställningarna som maxar njutningen för båda

11 aug, 2021 
AvVeronica Henriksson
Har du svårt att komma vid sex eller känns stunden i sänghalmen inte så spännande? Här är listan på tre (okomplicerade) sexställningar som ökar njutningen!
Annons
TV: Så har pandemin förändrat svenskarnas sex- och onanivanorBrand logo
TV: Så har pandemin förändrat svenskarnas sex- och onanivanor

Oavsett om du har en partner sedan många år tillbaka, eller precis träffat någon som nu ska få följa med till sänghalmen, kan sex ge ett härligt pirr i (hela) kroppen. Men sex kan också kännas... tråkigt och tradigt! Det är lätt att fastna i ett mönster och köra samma "rutin" gång på gång. För ett sunt och trivsamt sexliv är A och O att ha en öppen dialog med din sexpartner, oavsett om det är ett one night stand eller med din livskamrat. Sex ska vara lustfyllt och härligt– inget annat! Visst kan det kännas jobbigt i stunden att be din sexpartner sluta eller ändra något hen gör i sängen, men i slutändan kommer sexet att bli mer njutbart för båda.

Sexställningarna som gör susen för sexlivet

Förutom en öppen dialog finns också sexställningar som gör susen för sexlivet. Men kom ihåg – det gäller att testa för att veta och alla gillar vi olika... Därför är det viktigt att vara uppriktig med din sexpartner om vad du gillar i sänghalmen.

Annons

Vilken sexställning funkar bäst?

Smaken är som baken, men det finns sexställningar som sägs vara lättare att komma i – för båda menar sexexperten Dr. Jess O'Reilly. Vi har samlat listan som maxar njutningen för alla inblandade! Och nej, alla behöver inte ske i sovrummet.

Doggy style med en twist

Underskatta aldrig en doggy style. Det kanske inte känns som den hetaste eller mest avancerade ställningen i Kama Sutra-boken, men den är effektiv!

Varför Doggy style ökar njutningen för båda: Att stå på alla fyra, antingen med armbågarna eller händerna som stöd, gör det möjligt att komma åt g-punkten, med antingen penis (som i positionen kan penetrera djupare), händer eller vibrator. Vill du istället lägga till en twist till sexställningen kan du bunkra upp med kuddar under magen, vilket gör att du kan vila armarna och samtidigt penetrera klitoris. Eller varför inte testa att göra den ståendet, vinklad över sängen eller köksbordet?

Annons

Tabletop

Sex utanför sovrummet kan kännas spännande och är ett sätt att höja stämningen, menar Dr. O’Reilly!

Varför Tabletop ökar njutningen för båda: Personen som sitter på bänken eller bordet och särar på benen medan partnern står mellan benen. Ställningen gör det möjligt att penetrera djupt och nå g-punkten, samtidigt som det är enkelt att utföra klitorisstimulans. Är det samkönat sex är ställningen också enkel för att smeka och ta på varandra.

Ormen

Ormen gör det möjligt att uppnå orgasm både genom g-punkten och klitorisstimulans!

Varför Ormen ökar njutningen för båda: Sexställningen är varken speciellt avancerad eller ansträngande, men inte mindre skön för det! Ligg på mage med benen ihop, medan din partner ligger på dig. "Det här är den ultimata positionen för olika orgasmer, eftersom du kan njuta av både vaginal penetration samtidigt som du kan gnida dig mot en madrass, kudde, din hand eller en vibrator. Tryck ihop benen allt du kan och låt dina muskler spännas, samtidigt som din njutning når nya höjder", säger Dr. O’Reilly.

Foto: TT

Artikelinspo: Bustle

TV: Se 3 sexställningar som maxar njutningenBrand logo
TV: Se 3 sexställningar som maxar njutningen
Annons