Det är oktober och årets Rosa Bandet-kampanj är i full gång med ljusmanifestationer och insamling av pengar till cancerforskning genom försäljning av de rosa banden som i år är designade av Lena Philipsson och Per Holknekt.

– Vi lät bandets korsande ändar bli till två armar som håller om någon, en gest av värme och omtanke, förklarar paret som har tagit fram en liten minikollektion om sex stycken olika designer på banden och berättar vidare:

– Vi har båda levt i närheten av nära och kära som har drabbats av cancer i olika former. Tack och lov gör forskningen underverk och bidrar till att överlevnaden ökar. Därför var det en självklarhet och en ära att få ställa upp i kampen mot bröstcancer.

Varje dag drabbas 15–20 kvinnor av bröstcancer, 80 % av dem överlever. Ett sätt att stödja forskningen så att fler kan komma tillbaka till sina liv är att köpa ett Rosa Band för 25 kronor, där 23 kronor går till kampen mot bröstcancer (undantaget om banden säljs via en patientförening, som får behålla 10 kronor, eller ideella föreningar, 5 kronor).

Cancerfondens rosa band finns kan köpas hos bland andra ICA, Lindex, Apoteket och Clas Ohlson. Håll även utkik för diverse rosa produkter som säljs av sponsorer under oktober månad.

Årets Rosa Bandet-gala direktsänds i TV3 från Louis de Geer konsert & kongress i Norrköping, den 26 oktober kl 20–22.

Mest läst