Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

10 kändisar som designers vägrat klä genom åren

06 jul, 2021 
AvAnnika Norman
FotografTT
Från vänster: Christina Hendricks, Ashley Graham och Beyoncé, alla klädda i aftonklänningar på röda mattan. Temat på artikeln är kändisar som designers vägrat klä genom åren.
Du kanske tror att kändisar alltid får låna lyxiga drömklänningar inför fester och galor men så är det inte. Flera av de mest välkända artisterna och skådespelerskorna har faktiskt haft problem att få bära designerklänningar på röda mattan.
Annons
TV: 5 kändisar som designers vägrat klä genom årenBrand logo
TV: 5 kändisar som designers vägrat klä genom åren

Att designers inte vill låna ut kläder till kändisar inför Oscarsgalan på grund av att personen i fråga är för stor låter ju helt galet, eller hur? Trots det är det exakt så det kan kan se ut. Läs om hur några av de hetaste kändisarna kämpat för att få tag i kläder inför stora galor. Tro det eller ej, men Beyoncé är en av dem!

Bebe Rexha

Bebe Rexha i tajt one shoulder klänning i brunt ormskinnsmönster.
Bebe Rexha. Foto: TT

Artisten Bebe Rexha skrev på sin instagram att hon hade svårt att hitta kläder till en Grammy-gala där hon var nominerad för ”Bästa nya artist” och ”Bästa country duo/gruppframträdande”: ”Så. Jag är äntligen nominerad till en Grammy och det är det coolaste som någonsin hänt mig. Och när sånt här händer brukar artister gå till designers och be dem sy upp kläder, eller hur? Så mitt team kontaktade flera olika designers men ingen vill klä mig för att jag är för stor.” Bebe kontaktade även designers direkt: “Ni säger att alla kvinnor som är storlek 38 och uppåt inte är vackra och att de inte ska bära era klänningar. Till alla er som sagt att jag är tjock och inte får bära era klänningar: F**k you! Jag vill inte bära era f-ing klänningar!”

Annons

Octavia Spencer

Octavia Spencer i ljuslila galaklänning på Golden Globe-galan 2012.
Octavia Spencer. Foto: TT

Oscarvinnaren Octavia Spencer har berättat om hur svårt det var att hitta en klänning till Golden Globe 2012 trots att hon var nominerad (och vann!) den kvällen. “Jag är bara kort och knubbig. Det är svårt för mig att hitta en klänning till och med inför ett sånt här event! Det är mycket press kan jag säga! Inga designers kommer till mig”. Det slutade med att Octavia bar en ljuslila klänning av Tadashi Shoji och skojade efteråt om att hon kanske borde sluta upp med jordnötssmöret. Fortsätt med jordnötssmöret och skit i designers som storleksdiskriminerar, säger vi!

Annons

Christina Hendricks

Christiana Hendricks i svart galaklänning med långa spetsärmar.
Christina Hendricks.

Christina Hendricks som är känd för bland annat “Mad men” har avslöjat hur svårt det är att hitta kläder när man är i hennes storlek som är storlek 42. “Folk har sagt massa snällt och fint om mig, trots det vill inga designers låna ut kläder till mig” berättade hon för Daily Record. “De har bara storlek 34 och 36 för utlån så det är jobbigt för mig att hitta någon som kan hjälpa mig med en enda jäkla klänning!” Trots att Christina känner sig diskriminerad av modebranschen menar hon att hon aldrig känt sig pressad att gå ner i vikt.

Annons

Khloé Kardashian

Kholé Kardashian i djupt v-ringad aftonklänning i petrol-blått.
Kholé Kardashian. Foto: TT

Reality-stjärnan Khloé Kardashian har på senare tid berättat om hur synen på henne förändrats genom åren. “Jag tror absolut att modebranschen ser på mig på ett annat sätt nu när jag har gått ner i vikt”, sa Khloé till Harpers bazaar. “Tidigare hade jag aldrig olika alternativ på plåtningar utan fokus låg alltid på Khortney och Kim. Jag var för mycket jobb för stylisten så det fanns ingenting i min storlek och det var inte som att jag var helt galet stor.

Annons

Beyoncé

Beyonce i rosa klänning i latex med puffärmar och pärlor på.
Beyoncé. Foto: TT

Idag vill alla klä Beyoncé men sångerskan har avslöjat att det var svårt att hitta kläder under “Destiny’s child”-tiden. “När vi började med Destiny’s child” var det inte många designers som ville klä oss, fyra kurviga, svarta tjejer och vi hade inte råd med dyra kläder. Min mamma och min morbror som tyvärr inte lever längre gjorde alla våra tidiga scendräkter. Mamma blev nekad av alla showrooms men gav sig inte och sydde för hand. Beyoncé har också sagt att det är designers själva som har makten att påverka branschen och inspirera människor att känna sig vackra och starka i sig själva oavsett storlek.

Annons

Dasha Polanco

Dasha Polanco i vit galaklänning med tyll och strassdetaljer.
Dasha Polanco. Foto: TT

Skådespelerskan Dasha Polanco som du kanske sett i “Orange is the New black” på Netflix berättade att hon fått nej från ett av sina favoritmärken när hon ville ha hjälp med en klänning till ett event. “Jag hade en incident med ett lyxigt märke som jag lagt massa pengar på tidigare för att jag älskar det de gör. Så jag bad min agent kontakta deras PR-avdelning och svaret jag fick var: “Åh, du har inte den storleken vi har just nu, kanske någon annan gång i framtiden” berättade Dasha för Vogue.

Annons

Melissa McCarthy

Melissa McCarthy i gammelrosa aftonklänning som är draperad över bröstet, vida, volang ärmar och strass detaljer vid halsen och runt midjan.
Melissa McCarthy.

Trots att Melissa McCarthy var Oscarsnominerad för bästa biroll i filmen “Bridesmaids” hade hon svårt att få tag i en klänning inför galan. “För två Oscarsgalor sedan kunde ingen hitta en klänning till mig. Jag frågade fem eller sex designers på hög nivå som gör klänningar till massa olika människor och alla sa nej, berättade hon för sajten Redbook. Det slutade dock med att hon anlände på röda mattan i en plus size-klänning designad av Marina Rinaldi. Det här sporrade Melissa att skapa sin egen linje med kläder för kvinnor “som vill mår bra och känna sig nöjda med sig själva”.

Annons

Leslie Jones

Leslie Jones i röd fodralklänning med slits och med off-shoulder och stort diamanthalsband.
Leslie Jones. Foto: TT

Skådespelersakan och komikern Leslie Jones twittrade om kampen att hitta en klänning inför premiären av filmen “Ghostbusters som hon medverkade i: “Det är så lustigt att inga designers ville hjälpa mig med en klänning inför premiären av filmen. Hmm, det kommer ändras och jag glömmer ingenting!” skrev hon. Efter det klev designern Christian Siriano fram och hjälpte Leslie med en klänning. Hans kommentar var: “Man borde inte tacka nej till att jobba med brillianta människor bara för att de inte är provstorlek”.

Annons

Ashley Graham

Ashley Graham i röd, lång fodralklänning med hög slits och öppet vid bystet.
Ashley Graham. Foto: TT

På Oscarsgalan för några år sedan dök modellen Ashley Graham upp i en specialdesignad klänning signerad Bao Tranchi men att hitta en klänning var inte det lättaste. “Jag har varit väldigt upptagen, bara att hitta en klänning till Oscars-galan som passar mig har varit ett heltidsjobb! En klänning som passar de här två damerna”, sa hon och gestikulerade mot sin bröst. “Det har verkligen varit svårt så jag är väldigt nöjd med min look ikväll” berättade hon för E! under en intervju på röda mattan.

Annons

Bryce Dallas Howard

Bryce Dallas Howard i mörkblå aftonklänning med spets och paljetter.
Bryce Dallas Howard. Foto: TT

Bryce Dallas Howard som är känd från bland annat “Jurassic World” avslöjade att hon fick köpa sin egen klänning inför Golden Globes år 2016. Anledningen? Ingen designer ville låna ut en klänning i hennes storlek. “Jag föredrar att ha flera olika alternativ och inte bara ett enda, därför går jag alltid till butikerna istället, berättade Bryce för E! Till historien hör att Bryce är en storlek 38…

Se också: 5 gånger kändisar gjort statements på röda mattanBrand logo
Se också: 5 gånger kändisar gjort statements på röda mattan
Annons