Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

13 festklänningar som du även kan ha till vardags

15 nov, 2019 
AvIda Gustafsson
Annons

I dessa tider är det svårt att motivera inköpet av ett plagg som man vet bara kommer att användas vid ett tillfälle. Nu när partysäsongen knackar på dörren med julfester, avslutningsmingel och nyårsafton är det inte helt fel att tänka på att investera i ett plagg som kan komma till användning även till vardags. Det enklaste valet är förstås garderobsklassiken den lilla svarta som du enkelt kan klä upp och ner så att den passar olika tillfällen.

Men det finns såklart fler fina alternativ ute i butik just nu! Här har vi valt ut de bästa festklänningarna som du även kan ha till vardags.

 

 

Blommig klänning i bomull i oversizemodell och trekvartsärm. Den är lika fin till högklackat som till ett par sköna sandaler nästa sommar. Från By Timo.

Annons

Skjortklänning i en lyxig auberginenyans. Matcha den med en fluffig stickad tröja till vardags och ett glittrande halsband till festen. Från & Other Stories. (reklamlänk)

 

Midiklänning med skärp i midjan och liten volang i fållen. Lika snygg till kavaj som kofta, välj själv beroende på tillfälle. Från Saint Tropez. (reklamlänk)

Annons

Den här klänningen kommer att vara perfekt i vår då limegrönt kommer stort. Styla den med khaki och vita nyanser, i form av skor eller kavaj eller en fluffig stickad tröja. Plocka upp de vita nyanserna till festen genom olika sorters pärlaccessoarer.  Från Stine Goya. (reklamlänk)

Den lilla svarta i en assymmetriskt skuren modell. Perfekt till julfesten, låt benen stå i fokus och styla den med ett par mönstrade strumpbyxor. Till vardags kan du bära den tillsammans med längre öppen mönstrad kimono eller en kavaj för de mer striktare tillfällena. Från Dagmar. (reklamlänk)

Annons

Den voluminösa silhuetten håller i sig även denna säsong. Denna klänning med det romantiska mönstret matchar du enkelt med en sko med chunky sula i vinter och till festklackarna. Från Notes du Nord. (reklamlänk)

Guld och svart är en klassisk kombination. Markera midjan med ett skärp om du vill få en mer definierad figur. Styla klänningen med guldiga accessoarer till festen. Från H&M. (reklamlänk)

Annons

Färgstark och stilsäker klänning i smickrande omlottmodell. Lika fin nu i vinter som i sommar till ett par svarta sandaler. Från Selected Femme. (reklamlänk)

Kleinblått och svart i en härlig harmoni. Till festen kan du styla den med ett par snygga silverörhängen, ett längre halsband och ett par svarta pumps. I vinter kan du bära den till vardags ovanpå svarta tights och tunn polotröja. Från Arket. (reklamlänk)

Annons

Mörkt vinrött och svart är en fin kombination i vinter. Klä upp klänningen till festen med vita pärlaccessoarer och till vardags en skön sneaker. Från By Malina. (reklamlänk)

Klänning i trendig kolanyans, med infälld glittertråd. Bär till vinterkängorna, partypumpsen och så klart till sandalerna i sommar. Från Kappahl. (reklamlänk)

Annons

Djurlika mönster är fortfarande en het trend. Denna klänning håller i flera säsonger, styla med dina snyggaste halsband till festen och med ett par snygga stövlar till vardags. Från Gestuz.

Mönstrad skjortklänning med röda toner är perfekt i jul. Till våren kavlar du upp ärmarna och matchar den med ett par sköna sneakers. Från Gina Tricot. (reklamlänk)

Läs även: 

Annons