Artikeln innehåller reklamlänkar
7 smarta shoppingtips – så köper du bara det du behöver
Slå på ljud

Det har sedan länge varit klar att vi kommer spendera julafton hemma med de allra närmaste och käraste. För att göra denna mörka tid något ljusare har vi därför valt ut 13 favoriter i som finns i butikerna nu. Det bästa av allt – du kan i princip äta hur mycket julmat som helst i dessa utan att de smiter åt på ett obekvämt sätt. Flera av dem kan användas vid fler tillfällen än bara en jul hemma. För oj, vad vi längtar efter lite pompa och ståt.

Men fram till dess klär vi upp oss skönt och snyggt för en julafton hemma i soffan. Spana in våra favoriter nedan, kanske hittar du en personlig favorit du också!

Vadlång omlottklänning med smått rutmönster, klänningen är i trikå och är en behaglig, perfekt för en julafton hemma i soffan. Klicka hem den här (länk till H&M).

Ja, vi älskar omlott och v-ringat och den här klänningen. För vet ni vad det bästa är med en omlottklänning med band? Det är bara att lätta på efter ett smaskigt julbord. Den här snygga klänningen kan du spana in hos & Other stories. (länk till & Other Stories)

Finstickad klänning med låg krage och band i midjan, plats för några extra köttbullar? Sjävklart! Den hittar du här (länk till Lindex).

Vit klänning från &other stories

Vad passar inte bättre på julafton än en härligt finstickad, benvit, klänning dessutom med en mysig krage. Bara att gosa upp i soffan med denna, läs mer om klänningen här. (länk till & Other Stories)

Röd klänning H&M

Önskar du dig en tjocktröja som du kan ha som klänning. Grattis, här är den perfekta klänningen för dig, i en röd, julig färg. Den hittar du hos H&M. (länk till H&M)

Svart sammetsklänning Lindex

Sammet + jul = sant. Här är en fin, svart omlottklänning i vacker sammet. Läs mer om den här. (länk till Lindex)

Svart klänning med puffärmar &other stories

Luftig och bekväm klänning med puffärmar, alldeles underbar om man inte vill ha något åtsmitande på julafton. Här hittar du den (länk till & Other Stories).

Vinröd klänning H&M

Vinröd klänning av viskosblandad trikå som erbjuder en bekväm strechighet. Kjolen är vackert plisserad och stråkragen är en vacker, men enkel detalj. Du hittar denna bekväma julaftonsdröm här. (länk till H&M)

Rostorange maxiklänning By Malene Birger

Rostorange omlottklänning, passar bra för en julafton hemma eller till fest när vi äntligen får röra oss bland folk igen. Helt enkelt en tidlös klassiker du kan ha i garderoben i många år. Klänningen från By Malene Birger hittar du här. (länk till Åhléns)

Maxiklänning Lindex

Mönstrad maxiklänning i gröna och vita toner – passar utmärkt till julens färger. Bli höjdpunkten vid familjens julbord med denna från Lindex. (länk till Lindex)

Omlottklänning Rotate

Elegant a-linjeformad klänning från Rotate med sametskänsla och något prickigt mönster. I den kommer du vara snyggare än det finaste paketet under granen. Den hittar du här. (länk till Wakakuu)

Grön maxiklänning &other stories

Asymmetrisk långklänning i gröna toner, snygg till boots, snygg till högklackat eller sneakers – snygg till julgranen. Köp den här. (länk till & Other Stories)

Röd klänning Wera

Som trillingnöten i Aladdinasken avslutar vi med den här eleganta röda klänningen från Wera. Varför inte dressa upp sig vackert (och skönt!) trots att vi kommer hålla oss hemma i jul. Den hittar du här. (länk till Åhléns)

Läs mer:

14 stickade klänningar i säsongens trendigaste nyanser

Basplagg att komplettera garderoben med – 16 shoppingtips

17 fina blusar och toppar med det lilla extra

Mest läst