Gäster på röda mattan vid Elle-galan 2022.

När Sveriges största modegala gick av stapeln på Grand Hotel hade landets mesta fashionistas samlats för att fira, mingla och inte minst visa upp sin snygga stil framför fotograferna på röda mattan. Och gästerna sparade inte på krutet när det gällde galaklädseln. Efter att ha synat gästernas klädval i sömmarna kan vi konstatera att det knappast saknades wow-faktor. Här är de mest minnesvärda kreationerna!

TV: Här är vinnarna av ELLE-galan 2022
2:08

Efter reklamen: TV: Här är vinnarna av ELLE-galan 2022

(2:08)

Slå på ljud

Carolina Gynning

Edward Scissorhands goes galaglamour? I sin goth-inspirerade kreation fångar Carolina genast vår uppmärksamhet. Rättelse: kräver vår uppmärksamhet. För man måste applådera den tuffa stilen och den lika tuffa attityden. Respekt. Betyg: 3 av 5.

Carolina Gynning på röda mattan vid Elle-galan 2022.

Carolina Gynning

Foto: TT

Carina Bergfeldt

När någon själv känner att de ser förbaskat bra ut så syns det. Och Carina strålade så mycket att man kunde se henne från yttre rymden, vilket bara får en att gilla den här drömmiga klänningen ännu mer. Det kallas helt enkelt att bära upp något med bravur. Heja! Betyg: 4 av 5.

Carina Bergfeldt på röda mattan vid Elle-galan 2022.

Carina Bergfeldt

Foto: TT

Hedda Stiernstedt

Nu snackar vi någon som prisades som Sveriges bäst klädda kvinna på just Elle-galan för två år sedan. Förväntningarna? Skyhöga. Och visst levererar hon en minst sagt spännande look, men... den märkliga ringningen och den fluffiga behån? Där tappade hon åtminstone mig. Epitetet modemodig har hon däremot förtjänat efter den här kvällen, med sin kreativa klädsel, sin annorlunda frisyr och sin gröna ögonskugga. Bara det är faktiskt värt en applåd! Betyg: 2 av 5.

Hedda Stiernstedt på röda mattan vid Elle-galan 2022.

Hedda Stiernstedt

Foto: TT

Alba August

Med sina 28 år kan Alba verkligen bära upp det unga och högaktuella Y2K-modet med magkort topp och kortkort kjol med lågt skuren midja. Hon är helt enkelt supertrendig. Jag fattar. Men trots det, och trots att jag älskar Alba August, kan jag bara inte tycka att det är sådär härligt snyggt och coolt. Men gissningsvis är det jag som är för gammal medan Alba är supercool ikväll. Jag bjuder på det. Betyg: 2 av 5.

Alba August på röda mattan vid Elle-galan 2022.

Alba August

Foto: TT

Tilde de Paula

Va va voom! Tilde vred upp sin röda mattan-stil ett snäpp i en urläcker röd asymmetrisk galaklänning som hon matchade med en väska i absoluta trendmodell för att ytterligare förhöja modegraden. Betyg: 4 av 5.

Tilde de Paula på röda mattan vid Elle-galan 2022.

Tilde de Paula

Foto: TT

Alexandra Pascalidou

Det är officiellt. Alexandra är den nya Disney-prinsessan! Skämt åsido. Man kan ju tänka sig att färgkombinationen är noga utvald för att visa stöd till Ukraina. Det vore ju inte första gången en kändis markerar en ståndpunkt genom sin klädsel på röda mattan. Oavsett så applåderar jag det faktum att hon satsat fullt ut på sin galalook som absolut kvalificerar sig som minnesvärd. Betyg: 3 av 5

Alexandra Pascalidou på röda mattan vid Elle-galan 2022.

Alexandra Pascalidou

Foto: TT

Isabella Löwengrip

Vänta nu. Är det här Elle-galan eller Oscarsgalan? Isabella har satsat fullt ut på old school Hollywood-glamour i sin glänsande och glittrande klänning och sitt välformade, lockiga hårsvall. Låt oss kalla stilen för formell discoklädsel. Många gäster kommer att få stå i skuggan av hennes stjärnglans i kväll. Med betoning på glans. Betyg: 5 av 5.

Isabella Löwengrip på röda mattan vid Elle-galan 2022.

Isabella Löwengrip

Foto: TT

Jessica Almenäs

Snälla. Kan hon bara starta en masterclass i röda mattan-stil? Vi kan gärna börja med en lektion i utstrålning. Att den här klänningen är som en magisk sommardröm och sitter som en smäck gör ju inte saken sämre. Succén är ett faktum! Betyg: 5 av 5.

Jessica Almenäs på röda mattan vid Elle-galan 2022.

Jessica Almenäs

Foto: TT

Camilla Läckberg

Kom igen. Måste de alltid vara det gulligaste paret på festen? Man älskar ju att de klätt upp sig till tänderna, men Camillas gröna klänning lämnar dessvärre mer att önska. Den känns mer som en kvarleva från en utekväll på åttiotalet. Betyg: 1 av 5.

Camilla Läckberg på röda mattan vid Elle-galan 2022.

Camilla Läckberg tillsammans med Simon Sköld.

Foto: TT

Efva Attling

Den här kvinnan ska alltså vara 70 år gammal. Kan någon snälla dubbelkolla det? Efva Attling ser ut som en bubbelgumsrosa modebakelse med ett par fantastiska skor som körsbäret på toppen. Ibland måste någon kliva fram och visa var skåpet ska stå. Ikväll var det Efva som axlade den rollen. Betyg: 5 av 5.

Efva Attling på röda mattan vid Elle-galan 2022.

Efva Attling

Foto: TT

Daniel Paris

Alla män behöver inte klä sig som advokater på röda mattan. De behöver inte ens bära byxor! Jag borde med andra ord applådera Daniels försök att bryta normer. Men hur mycket jag än vill älska det så kan jag bara inte. Tyvärr. Betyg: 1 av 5.

Daniel Paris på röda mattan vid Elle-galan 2022.

Daniel Paris

Foto: TT

Mouna Esmaeilzadeh

Mouna har kanske tillbringat lite väl mycket tid på dansgolvet på sistone, för jag kan inte undgå att få showdanskänsla av den här klänningen. Med de där välsvarvade benen kan minsann bära upp en kort festklänning. Wow! Betyg: 2 av 5.

Mouna Esmaeilzadeh på röda mattan vid Elle-galan 2022.

Camilla Läckberg

Foto: TT

Alice Bah Kuhnke

Oj. Oj. Oj. Det är svårt att finna ord när man som modeälskare får uppleva ett red carpet moment där den före detta kulturministern Alice Bah Kuhnke vågar sticka ut hakan i en sån här rymdliknande kreation. Det är omöjligt att göra annat än att buga inför Sveriges nya modekunglighet. Få ord kan sammanfatta Alice look ikväll, men jag landar i att hon helt enkelt är supercool! Betyg: 5 av 5.

Alice Bah Kuhnke på röda mattan vid Elle-galan 2022.

Alice Bah Kuhnke

Foto: TT

Emma Wiklund

Kvällens avslutande knockout står den före detta supermodellen Emma Wiklund för, som är orimligt snygg i sin läckra silverklänning. Tack för det säger alla vi som älskar att frossa i glamouröst galamode. Smashing kort och gott! Betyg: 5 av 5.

Emma Wiklund på röda mattan vid Elle-galan 2022.

Emma Wiklund till höger, här med Rosanna Mariano.

Foto: TT
Se också: Så ska ELLE-galans vinnare fira
1:54

Efter reklamen: Se också: Så ska ELLE-galans vinnare fira

(1:54)

Slå på ljud
Mest läst