8 kändisars looks på röda mattan – före och efter de skaffade stylist
1:44

Efter reklamen: 8 kändisars looks på röda mattan – före och efter de skaffade stylist

(1:44)

Slå på ljud

Oscarsgalan är en av årets absoluta höjdpunkter i modevärlden. Det är här, på galornas gala, som Hollywood-eliten verkligen lägger manken till när det gäller klädvalet. När den 94:e Oscarsgalan gick av stapeln inatt kunde vi bland årets fashionabla gäster bland annat se dramatiska silhuetter, en explosion av volanger och en rad klarröda kreationer. Feminas modeexpert Emma Danielsson sätter klädbetyg på de klänningar som inte gick obemärkt förbi!

Zendaya

Croppade toppar är förvisso supertrendigt i vår, men i form av en kortkort skjorta på Oscarsgalan? Nja... Den slanka, glittrande kjolen är början på en glamourös galaklänning, men sedan är det som att två helt olika plagg fogats samman till en klädsel som tyvärr känns lite missmatchad.

Betyg: 2 av 5

Zendaya på röda mattan vid Oscarsgalan 2022.

Zendaya

Foto: TT

Nicole Kidman

Det här är inte den första slanka och skulpturala klänning Nicole har burit till Oscarsgalan så man kan säga att hon verkligen håller fast vid sin galastil. Men klänningen lämnar mig med så många frågor. Kan hon sitta ner i den? Kan hon kramas i den? Bekvämt dock med ett litet portabelt bord att kunna ställa drinken på.

Betyg: 3 av 5

Nicole Kidman på röda mattan vid Oscarsgalan 2022.

Nicole Kidman

Foto: TT

Lupita Nyong'o

Glittrande guld, hög glamourfaktor, långa stavpaljetter som ger klänningen liv när hon rör sig och en supercool frisyr. What's not to like liksom?

Betyg: 4 av 5

Lupita Nyong'o på röda mattan vid Oscarsgalan 2022.

Lupita Nyong'o

Foto: TT

Jessica Chastain

Hade jag fantiserat om drömklänning när jag var en liten tjej så hade den förmodligen sett ut på pricken såhär. Jessica fullkomligt lyser i den här paljettdrömmen med tyllvolanger nedtill. För att inte tala om den läckra färgställningen.

Betyg: 4 av 5

Jessica Chastain på röda mattan vid Oscarsgalan 2022.

Jessica Chastain

Foto: TT

Jada Pinkett Smith

Jada badar i ett hav av grönt tyg så långt ögat kan nå. Och känslan blir dessvärre att hon släpar runt på mormors gamla gardiner. Hon har verkligen tagit ut svängarna, men resultatet blev inte särskilt lyckat.

Betyg: 1 av 5

Jada Pinkett Smith på röda mattan vid Oscarsgalan 2022.

Jada Pinkett Smith

Foto: TT

Sofia Carson

Sofia förkroppsligar uttrycket va-va-voom i en tylldröm signerad Giambattista Valli. Jag famlar efter olika superlativ som är kraftfulla nog för att beskriva Sofia på röda mattan, men nöjer mig till slut med ståtligast!

Betyg: 5 av 5

Sofia Carson på röda mattan vid Oscarsgalan 2022.

Sofia Carson

Foto: TT

Megan Thee Stallion

Megan Thee Stallion ser ut som en modern sjöjungfru i den här blå, vågmönstrade, figurkramande klänningen. Den är kanske ingen total fullträff, men hon ska ha cred för att hon verkligen levererar hög glamourfaktor på röda mattan. Cut-outs är dessutom helrätt den här säsongen så där kammar hon hem nextra trendpoäng.

Betyg: 3 av 5

Megan Thee Stallion på röda mattan vid Oscarsgalan 2022.

Megan Thee Stallion

Foto: TT

Amy Schumer

Amy ser ut som en tidig julklapp i blått istället för rött. Hon gör ett gott försök att piffa upp den här raka, blå klänningen med en jättelik gnistrande rosett – dessvärre utan större framgång. Utan rosetten hade klänningen blivit alltför tråkig. Problemet är bara att den inte blir särskilt snygg med rosetten heller.

Betyg: 2 av 5

Amy Schumer på röda mattan vid Oscarsgalan 2022.

Amy Schumer

Foto: TT

Ariana DeBose

Lady in red! Klarrött var ett populärt färgval på röda mattan, men Ariana väljer bort klänning vilket gör att hon sticker ut ur mängden. Här visar hon att det går alldeles utmärkt att bära byxor på Oscarsgalan och samtidigt se både glammig och cool ut!

Betyg: 4 av 5

Ariana DeBose på röda mattan vid Oscarsgalan 2022.

Ariana DeBose

Foto: TT

Kristen Stewart

Ni vet den där härliga Hollywood-glamouren med wow-faktor som vi modeälskare suktar efter när vi girigt scrollar igenom bildflödet från röda mattan? Och så får man ett par hot pants och en uppknäppt skjorta istället. Antiklimax var ordet. Jag vill så gärna gilla att Kristen gör sin egen grej på röda mattan. Men tyvärr gör jag inte det.

Betyg: 1 av 5

Kristen Stewart på röda mattan vid Oscarsgalan 2022.

Kristen Stewart

Foto: TT

Billie Eilish

Det är alltid spännande att se hur Billie Eilish väljer att klä sig på röda mattan, och under nattens Oscarsgala föll valet på ett enda stort virrvarr av svarta volanger som verkade ringa iväg i oändlighet i det långa släpet. Jag kan förstå hennes dystra uppsyn. Den här kreationen var faktiskt ingen höjdare.

Betyg: 1 av 5

Billie Eilish på röda mattan vid Oscarsgalan 2022.

Billie Eilish

Foto: TT

Maggie Gyllenhaal

Skulpturalt var ordet! Den distiskta T-formen är minst sagt udda och likaså de maffiga gulddekorationerna (ska det föreställa knappar?), och jag kan bara inte låta bli att älska det! Stilen känns modern och nytänkande. Maggie sticker verkligen ut ur mängden – på ett bra sätt!

Betyg: 5 av 5

Maggie Gyllenhaal på röda mattan vid Oscarsgalan 2022.

Maggie Gyllenhaal

Foto: TT

Tracee Ellis Ross

Jag blir nervös bara av att titta på den här klänningen. Det känns som en nip slip waiting to happen. Tanken med klänningen är god, med en cool, klarröd design. Det här hade kunnat bli hur bra som helst, men den märkliga urringningen gör dessvärre att det blir platt fall.

Betyg: 2 av 5

Tracee Ellis Ross på röda mattan vid Oscarsgalan 2022.

Tracee Ellis Ross

Foto: TT

Jennifer Garner

Lyssna. Alla borde ta lärdom från Jennifer Garner som ger oss en lektion i röda mattan-stil. Vi snackar perfekt passform, en härlig färg, och så några vassa detaljer på det. Det är snudd på orättvist att hon får det att se så lekande lätt ut att dra på sig en röd klänning, släppa ut håret och se fullkomligt smashing ut.

Betyg: 4 av 5

Jennifer Garner på röda mattan vid Oscarsgalan 2022.

Jennifer Garner

Foto: TT

Mila Kunis

Visst, det finns ett detaljer saker som stör. Som att klänningen hade behövt steamas kring höfterna och att man är lite orolig över att hon ska snubbla på tyget. Men vem sjutton bryr sig när man ser såhär himla elegant ut?!

Betyg: 4 av 5

Mila Kunis på röda mattan vid Oscarsgalan 2022.

Mila Kunis

Foto: TT
Mest läst