Vi fortsatte från Stockholm till Köpenhamn för att fortsätta kolla på trenderna till nästa höst och vinter. I Köpenhamn är det två stora mässor där massor av märken från hela världen samlas för att visa sina kollektioner. Och en hel del visningar, såklart.

För att enkelt sammanfatta det hela så bjuder danska designers på en lite mer lekfull modebild än de svenska dito. I Danmark samsades massor av mönster (ränder, rutor, blommor och leopard) tillsammans med allt från (nästan) dammiga pasteller till härligt höstiga toner som rött, senap och olika blå och gröna nyanser. Här var färg snarare regel än undantag och förvånansvärt liten del av kollektionerna bestod av traditionella svarta eller grå plagg. Riktig njutning för modeögat!

Läs även: Kostymer, klänningar och varma toner – så var modeveckan i Stockholm

Bland märkena som visade stack – i vanlig dansk ordning – By Malene Birger, Baum und Pferdgarten och Ganni ut mest (se bilderna här nedan). Även här var det mönster och färg i fokus. Men utan att kännas skrikigt eller ”mycket” utan mer klassiskt med en snyggt uppdaterad tvist.

Tre trender att ta med sig från Köpenhamns modevecka:

* Våren och sommarens trend med festkläder till vardags håller i sig – till nästa höst satsar vi framförallt på mängder av glittrig lurex och högblankt lackade ytor! Lika snyggt till fest som till vardags!

* Bär klänning och kjolar över byxor. Blir en helt ny (och välklädd look!) att testa!

* De sportiga detaljerna hänger kvar om än något mer åt Preppy-hållet för hösten.

 

Här är mina showfavoriter:

Baum und Pferdgarten

551

 

561
580
581

By Malene Birger 

910
911
913
941
946

Ganni

gannni_aw_17_010
gannni_aw_17_011
gannni_aw_17_021
gannni_aw_17_023-1

Mest läst