Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

4 tips för att göra behån osynlig

08 sep, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT, Pexels.
Att bära behå är något många kvinnor gör dagligen, men de kan också komma med en del problem.
Många kämpar med att behån inte sitter som de ska, eller syns under olika typer av plagg.
Här är fyra smarta knep för att göra din behå osynlig.
Annons

En behå kan vara både himmel och helvete. Sitter den som den ska så ger den stöd för bysten så du slipper få ont i ryggen, och knappt märker att du har en behå på dig. Men sitter den obekvämt, eller är i en modell som inte fungerar med plagget du har på dig, så kan behån plötsligt bli det enda du tänker på. Att den kniper åt över ryggen och skär in under brösten.

Men när du väl har hittat en behå som passar och är bekväm så kommer nästa problem – hur ska du göra för att den inte ska synas? Här är fyra smarta tips för att göra din behå så osynlig som du vill, oavsett vad du har på dig.

Se också: Bh-skolan med FeminaBrand logo
Se också: Bh-skolan med Femina

Enaxlade tricket

De senaste åren har det varit riktigt inne med enaxlade toppar, och även om det är snyggt så kommer det med lite problem. Hur bär man en behå till en sådan topp? Om du inte vill eller kan gå utan behå, vilket såklart kan vara ett alternativ, så kan du testa detta knep. Börja med att ta på dig behån som vanligt, och förläng behåbandet som du vill ska bli osynligt så långt det går. Sedan trär du det över huvudet så det hamnar på andra sidan, och placera bandet under kupan för bättre stöd.

Annons

Axelbandslöst

Många med större byst kan känna att axelbandslösa toppar inte är ett alternativ, då de inte får det stödet de behöver när de inte vill att axelbanden på behån ska synas. Men det går faktiskt att öka behåns stöd trots att banden plockas bort från axlarna. För att det här ska fungera behöver du en behå med avtagbara axelband.

Fäst ett axelband baktill på höger sida och dra bandet under bysten, för att sedan fästa på vänstersida baktill. Justera sedan bandet så det är placerat så du får mest stöd.

Speciella urringningen

Den hjärtformade urringningen, en så kallad sweetheart neckline, kan vara svår att bära med en vanlig behå under, men det är så snyggt att många ändå vill ha den. Den breda urringningen exponerar nyckelbenen och bröstkorgen på ett smickrande sätt, men gör att behåbanden lätt syns på sidorna.

Detta löser du enkelt – ta på dig behån som vanligt först, men gör sedan öglor av behåbanden, som du trär armarna genom. Nu kommer banden hamna längre ut utan att glida ner.

Halterneck

Halterneck är en klassisk skärning, men att ha toppar som knyts runt nacken kan göra behån svår att dölja. Men har du en behå med avtagbara band så är det enkelt löst. Ta bort ena behåbandet, och fäst sedan det andra mellan de två hällorna framtill på behån, så har du skapat dig en egen halterneckbehå!

Källa: Gettotext.

Se också: Fem favoriter från Femina – underklädesspecialBrand logo
Se också: Fem favoriter från Femina – underklädesspecial
Annons