Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

5 plagg och detaljer som kan göra att stilen känns daterad

31 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Trekvartsärm och knyt – det finns detaljer på plagg som kan få dem att kännas daterade.
Stilexperten Shea Whitney delar med sig av plagg som inte får stanna kvar i hennes garderob, och som hon tycker gör att stilen känns föråldrad.
– Jag tycker breda ränder är väldigt osmickrande, och kan kännas gammeldags, säger hon.
Annons
Carolina Gynnings tuffa tid under modellårenBrand logo
Carolina Gynnings tuffa tid under modellåren

Ibland är det vissa detaljer som kan få ett annat vanligt klädesplagg att kännas daterat eller osmickrande. Stilexperten Shea Whitney, som har närmare 1,5 miljoner följare på Youtube, delar med sig av de plagg och detaljer på kläder som hon vägrar släppa in i sin garderob.

– Men bara en påminnelse – ta allt det här med en nypa salt, jag är bara en tjej som spelar in videos i min källare, säger hon i videoklippet.

Här är Sheas ”big no-no's”!

Bredrandigt

– Jag tycker breda ränder är väldigt osmickrande, och kan kännas gammeldags, säger Shea Whitney.

Annons

Det betyder dock inte att allt randigt kastas ut av henne – tunna ränder på både tvären och längden tycker hon är snyggt och klassiskt.

– Men om du bär tunna ränder tycker jag det ser jättebra ut, det ser stylish ut. Jag älskar hur modernt det är, det är ett väldigt bra sätt att få in randigt i garderoben.

Trekvartsärm

När det gäller ärmlängd så vill Shea helst se att ärmen är antingen kort, lång eller upprullad. Trekvartsärm ger intrycket av att armen huggs av, och gör att armarna ser kortare ut.

Annons

– Det ser bisarrt ut, jag vet inte vad det är för längd. Varför hugger de av en? Det är konstigt. Köp kortärmat, köp långärmat, kanske rulla upp ärmen och puffa till den. Gör du nåt av det så ser det bra ut, men den här ärmen får dig att se daterad ut, säger Shea i videon.

Ärmdetaljer

Rosetter och knytningar kring ärmarna går bort för modeprofilen – ju simplare desto bättre tycker hon.

– Om du har saker som sticker ut på ärmen, så säger jag, ha bara inte det. Rulla bara upp ärmarna, det är fullt acceptabla ärmdetaljer.

Annons

Knytdetaljer

Blusar, skjortor och t-shirts med inbyggt knyt framtill på magen är osmickrande, och gör att blicken dras till fel område, tycker Shea.

– Jag hade flera av dessa i garderoben, tills jag en dag kände ”va?”. Blicken dras direkt till skrevet, det är en konstig form, den studsar när man går, säger hon i videon.

Utsmyckade jeans

Jeans kan se ut på väldigt många olika sätt, och ha olika sorters slitningar. Men när de börjar smyckas ut med pärlor, broderier eller mönstrade tyglappar blir stilen lätt föråldrad och mindre elegant.

– Det ser osmakligt och omodernt ut. Jag tycker också att alla typer av broderier på jeansen ser omodernt ut.

Annons