0:58

Efter reklamen: Så håller du stilen - 5 smarta modetips

(0:58)

Slå på ljud

Sommaren börjar lida mot sitt slut, och de allra flesta har återvänt till jobbet och vardagen. Det kan kännas härligt att få ta på sig lite mer eleganta plagg till en dag på kontoret (eller hemmakontoret), till skillnad från sommarens sladdriga toppar och lösa shorts eller kjolar – äntligen är vi tillbaka i vardagen!

Men samtidigt så har det ju varit skönt att klä sig bekvämt hela sommaren, så frågan är: går det att kombinera att vara moderiktig och bekväm samtidigt? Det korta svaret är ja. Här är fem smarta knep att ta till för att se riktigt chic ut i höst, men fortsätta klä sig lika bekvämt som på sommaren.

Snygga (och bekväma!) skor – som vi vill bära i höst

Ha pyjamasbyxor bland folk

Det här kan ju låta lite galet, men faktum är att det finns mängder av bekväma ”pyjamasbyxor” som är gjorda för en dag på jobbet. Lyxiga byxor gärna i silke eller viskos, är det som gäller – men det är upp till dig om du vill ha diskreta svarta eller slå på stort med färg och mönster. Anpassa efter din egen stil! Oavsett vad kommer byxan göra att du känner dig bekväm hela dagen, samtidigt som du ser fashion ut.

Leggings är svaret

Vill du inte ha pyjamasmodellen, men vara mer bekväm än i jeans eller kostymbyxor? Då är svaret leggings. Plagget går att variera i oändlighet – matcha det med en skön stickad klänning, eller en oversize-skjorta. Om du väljer leggings i tjockare bomull med detaljer som dragkedjor eller knappar så kommer de inte heller uppfattas som leggings i första taget. Med höga stövlar, sneakers eller boots till så är du hemma sen!

Jenny Strömstedt i trendigt jordnära toner – här hittar du plaggen

Långa lager är din bästa vän

Det enklaste sättet att se chic ut men samtidigt vara riktigt bekväm på hösten är att jobba med lager på lager, och gärna längre plagg. Om du har en snygg längre kappa eller jacka kommer du se snygg ut oavsett om du matchar den med jeans och loafers eller svarta byxor och sneakers. En snygg längre kofta kan också fungera lika bra.

Platta skor som känns som tofflor

Under hemmajobbet har man kanske vant sig vid att ha bekväma tofflor på fötterna hela dagarna – och den känslan går att få med sig även ut på stan. På sommaren fungerar Birkenstock till det allra mesta, men på hösten vill man kanske ha en mer klädd sko. Välj ett par platta lågskor som helt enkelt är bekväma som tofflor, vare sig det är ett par mjuka loafers i skinn, eller ett par slip in-skor som du kan ha strumpbyxor i.

Välkomna hösten in i garderoben – här är Carin Westers höstkollektion 2021

Och ska du ha klackar – välj tjocka

Ibland vill man inte ha platta skor, men bara för att en sko har lite höjd behöver den inte vara obekväm. Välj skor med en tjockare, lite klumpigare klack när du shoppar höstskor, så kommer du få alla fördelar som kommer med klackskor, utan de obekväma biverkningarna.