Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

5 tips för en exklusiv look – som inte kostar pengar

09 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT
Vi vill alla vara den allra snyggaste versionen av oss själva – men måste det kosta massor av pengar?
Nej, menar modeexperten Karina Zalesskikh-Sanchez.
Här är fem tips som gör att du ser mer elegant och exklusiv ut, utan att det kostar skjortan!
Annons
Detaljerna som får din stil att se mer exklusiv utBrand logo
Detaljerna som får din stil att se mer exklusiv ut

Stryk kläderna

– Vad kan se mer exklusivt ut än en ren och välstruken vit skjorta?, undrar modeexperten Karina Zalesskikh-Sanchez i ett uppmärksammat klipp på sociala medier-appen Tiktok, som också blivit omskrivet i The Sun.

Och det har hon ju rätt i – kläder som är väl omhändertagna och snyggt strukna ser automatiskt mer eleganta och exklusiva ut än de med veck från byrålådan. Det kan ta lite tid att stryka kläderna, men det är en smart investering om du vill ge ett lyxigt intryck.

Inga synliga behåband

I Tiktok-klippet kommer Karina med en rad knep för att se mer exklusiv ut. När du strävar efter att ge ett lyxigt intryck hänger mycket på detaljerna. En sådan detalj är behåbanden – de bör inte synas alls, även om de matchar färgmässigt med din topp. Bär du linne med tunna band, eller någon annan slags topp med bara axlar, så bör du ha en behå helt utan axelband.

Annons

Ha alltid tvättat hår

Det här är inte ens ett modeknep, men något som förhöjer din look och gör dig mer elegant i ögonen på din omgivning är att ha välvårdat och tvättat hår. Att komma med smutsigt och stripigt hår när du lagt energi på en lyxig outfit kan ta ner hela helhetsintrycket.

Skippa inte manikyren

Detta går hand i hand med håret och att vilja visa upp ett välvårdat yttre. Att boka in regelbundna besök för en manikyr, eller lägga tid på att fixa naglarna noggrant hemma, gör att du ger ett elegant intryck. Tänk på att ge kärlek åt dina nagelband också – torra och flagnande nagelband ser inte lyxigt ut.

Säg nej till noppriga kläder

Det är viktigt att ta hand om kläderna du har, snarare än att köpa nya plagg hela tiden. Kläder som är noppriga ser automatisk billiga och slitna ut, trots att de kanske bara använts några gånger. Ta hjälp av en noppringsmaskin eller dylikt för att bli av med de jobbiga nopporna.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons