Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

6 enkla knep som gör obekväma skor skönare

13 sep, 2016 
AvFemina
Det finns ingen anledning att låta klackskorna samla damm i garderoben.
Annons

Har du också mängder av snygga skor hemma i garderoben som du undviker att bära för att du får ont i fötterna av dem? Nu är det slut på den saken! 

Precis som när du sätter på dig kläder är det viktigt att fötterna är ordentligt torra innan du tar på dig skorna.

klackar-bekvama

6 enkla sätt att motverka skoskav

1. Mjuka upp skorna först

Innan du ger dig ut för en heldag i dina snygga skor är det bra om du tänjer ut dem lite grand, framför allt om dina skor är av det lite hårdare slaget som klackskor ofta är.

Sätt på dig ett par strumpor och trampa ner i skorna och gå runt i dem hemma. Du kan ge uttänjningsprocessen lite hjälp på traven genom att blåsa med en hårtork på fötterna.

Annons

2.  Använd deo

Om du ska vara barfota i skorna: Applicera lite deodorant på hälar och tår innan du tar på dig skorna. Deon hjälper till att minska friktion när du väl får på dig skorna. Detta hjälper till att motverka skoskav.

3. Barnpuder hjälper

Pudra lite barnpuder över fötterna innan du tar på dig skorna. Det hjälper dem att glida ner betydligt lättare och att få en naturlig position i skorna.

4. Mota blåsorna i grind

Alla fötter är olika och var skaven brukar komma är högst individuellt. Förebygg eventuella skavsår på hälar och lilltår genom att sätta plåster på ställen som du brukar få blåsor, kanske kan de hjälpa dig att slippa den här gången.

5. Självhäftande tygremsor kan rädda dagen

Har du skor med remmar? Då vet du säkert också hur de kan skava och göra ont med sina vassa kanter. Fäst en bit självhäftande tyg på insidan av remmen för att motverka skavet.

Om du har problem med fötterna ska du förstås satsa på fotriktiga skor och få hjälp att komma till rätta med problemen innan du går vidare till klackskorna.

Av: Malin Perlheden Foto: Shutterstock
Den här artikeln publicerades ursprungligen på Allers.se

Annons