Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

6 enkla modeknep för att markera midjan

09 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
En markerad midja är något många tycker är både snyggt och kvinnligt.
Men de som inte har en naturlig timglasmidja får ta till kläder för att skapa illusioner av det.
Här är sex enkla modeknep som ger intrycket av en mer svarvad midja!
Annons
5 klädknep som gör att du ser yngre utBrand logo
5 klädknep som gör att du ser yngre ut

Omlottklänningen

En härlig omlottklänning är ett enkelt sätt att markera midjan om du inte har en naturligt svarvad midja. Den ofta sköna och praktiska klänningen ger ett elegant och feminint intryck. Eftersom hela klänningsmodellen bygger på att man knyter ihop klänningen själv i midjan blir det ett naturligt sätt att ge kroppen mer av ett timglas-intryck.

Sarah Jessica Parker i en glammig omlottklänning.

Peplum-skärning

Toppar i peplummodell har volang under midjan, som ger volym och gör att det blir större kontraster till den tajtare midjan. Peplum är väldigt smickrande om man vill ha mer markerad midja, och går att variera i oändlighet på toppar och klänningar med lång eller kort ärm. För att peplumskärningen ska fylla sin funktion bör det inte täckas över av andra lager, som exempelvis en jacka.

Annons
Modedesignern Danielle Bernstein med peplummidja.

Jeans med hög midja

Jeans med lägre midja må vara inne nu, men det är modeller med hög midja som är smickrande om du vill framhäva dina former. Oavsett om du vill ha raka eller utsvängda ben så hjälper de höga jeansen att framhäva midjan, speciellt om du har en topp instoppad eller något kortade som slutar vid jeanskanten.

Michelle Williams gillar jeans med hög midja.

Bälten

Det är lätt att förbise hur effektivt det kan vara med rätt accessoarer – ett snyggt bälte eller skärp kan både bli pricken över iet på din outfit, och hjälpa till att sätta fokus på rätt delar av din kropp. Om du har en mer formlös klänning eller topp kan ett enkelt skärp i midjan hjälpa till att markera det du vill.

Annons
Chrissy Teigen visar en markerad midja med bälte.

Pennkjol

Det finns knappast ett mer svarvande plagg än pennkjolen – det här klassiska och elegant feminina plagg, som med fördel kombineras med höga klackar, är smickrande på alla. Välj en kjol som slutar en bit ovanför knät, det ger en förlängande effekt till dina ben.

Lady Gaga visar hur smickrande det är med pennkjol, här modellen längre.

Knuten skjorta

Om du knyter upp dina skjortor får du automatiskt en mer definierad midja. Kom dock ihåg att knyta skjortan någonstans mellan revbenen och naveln för att få rätt balans och proportion på kroppen.

En kvinna på Köpenhamns modevecka 2019.

Källa: Brightside.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons