Hur mycket en handväska får kostar kan man självklart ha olika åsikter om. Det är betydligt lättare att enas om att märkesväskor är dyra, ett faktum som påverkar andrahandsvärdet och även gör att begagnade modeller från de stora modehusen går som smör i solsken på auktioner och i second hand-butiker. Och ibland kan du ropa hem dem för halva priset.

1. Chanel

chanel-vaska

Chanels axelremsväskor med den kännetecknande guldfärgade metallänken har rykte om sig att vara den första statusväskan. Den är fortfarande lika populär. En vintage kan kosta över 30 000 kronor.

2. Mulberry

mulberry

Visst är det läckert med en röd eller rosa handväska. Var dock beredd på att färgen sänker andrahandsvärdet. Mulberrys modell Bayswater kostar cirka 10 500 kr ny. Är turen på ens sida kan man hitta en vintage för under halva priset.

3. Udda modeller

chamel-2

Utropspriset för Chanels XLCamellia Flower Jumbo brukar ligga på strax under 25 000 kr. Och då ingår patina.

4. Louis Vuitton

louis-vuitton

Många köper gärna vintageväskor av märket Louis Vuitton, då de föredrar de patinerade läderdetaljernas konjaksfärgade ton framför det nya ljusare lädret.

5. Capucines MM Taurillon från LV

3.louisvuitton.lauritz

Louis Vuitton smäller högt. Även begagnad. Nyligen såldes deras modell Capucines MM Taurillon för över 21 000 kr på auktion.

6. Annorlunda material

1.chanel

Även en kanvasväska kan vara intressant, i alla fall om det är en Chanel. Den här modellen gick för över 5 000 kr på www.lauritz.com för ett par månader sedan.

Mest läst