1:20

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talspar

(1:20)

Anna Bey är modeexperten som verkligen har koll på det där lilla extra i din outfit, de där detaljerna som får din look att se exklusiv ut. Men vad ska man satsa på och inte, då det kommer till att få sin stil att se sådär avspänd men ändå uppklädd och snygg ut. Ja, börja med att välja bort några saker. Anna listar plaggen som du bör lägga undan, eller kanske bära på andra sätt, för att se så bra ut som möjligt. Det hela är förstås ingen vetenskap. Och både mode, trender och smak är ju, som man brukar säga, som baken. Kanske finns det något tips du plockar med dig och andra du väljer att rata?

Jeansshortsen

Visst är jeansshortsen ett klassiskt sommarplagg. Tidlösa, sköna och ofta rätt. Men det gäller att tänka till då det kommer till stylingen. Välj bort den tunna croppade toppen och satsa hellre på att bära dina korta shorts med något mer ”klätt”. En vit skjorta exempelvis.

Neonfärger

Vill du ha en exklusiv look ska du välja bort kulörer i neon, menar Anna Bey.

– Neonfärger är motsatsen till klassiskt, diskret och minimalistiskt.

Det går ju trender i alla färger, men vill du ha en look (och plagg) som håller år efter år ska du välja bort neonfärgerna.

De överdimensionerade kavajen

En trend som kommit stort de senaste åren är kavajen. Den får gärna vara så oversize som möjligt. Ju större desto bättre har varit nyckelorden. Men enligt Anna Bey kan man med fördel välja bort just denna trend. Anledningen? Siluetten kan bli lätt oproportionerlig om man bär detta plagg. Anna vänder sig också mot de allra mest överdimensionerade klänningarna, av samma anledning.

Converseskor

De klassiska Chuck Taylor-skorna från Converse har blivit älskade klassiker i många garderober. Både för yngre människor och för äldre. Anna Bey menar dock att om du vill få dina ben att se längre ut så ska du satsa på en helt annan typ av sko.

– På grund av modellen kan Converseskor en optisk illusion av kortare ben, slår Anna fast.

Plagg med cut out

Om du vill ha en exklusiv look i sommar bör du hålla dig ifrån även trenden med cut out, tycker Anna Bey. I alla fall om hålen sitter i midjehöjd. Modeexperten tycks dock tudelad kring just detta mode. Om cut out-hålen sitter på andra ställen är vid midjan tror Anna att du kan hitta guldkorn i butikerna.

– Det kan absolut finnas snygga klänningar med utskärningar som du kan bära och ändå vara elegant, säger hon.

Plagg med batikmönster

Då det kommer till mönster då? Vad föredrar modeexperten? Ja, det finns i alla fall ett mönster man bör akta sig för om man vill ha den där allra mest exklusiva looken. Vilket? Batikmönster! Anledningen är att det alltid, enligt Anna Bey, ser en smula barnsligt ut.

Källa. The Sun