Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

7 modetrender vi hittills älskat 2021

22 jun, 2021 
AvAnnika Norman
FotografTT
Kollage med tre catwalk-bilder. Från vänster: Isabel Marant, Victoria Beckham, Alberta Ferretti. Mer utförlig beskrivning längre ner i artikeln.
Glänsande metallic, krispigt vitt och romantiska puffärmar är några av årets härligaste trender! Foto: TT
År 2021 har bjudit på en hel del härliga trender och året är inte ens slut än! Vi har plockat ut några av våra favorittrender från året, trender som känns helt rätt just nu!
Annons
Modell med oversizad ljusblå skjorta och långa, röda byxor. Look från Fendi ss21.
Block-outfit bestående av blå skjorta och röda byxor från Fendi.
Modell med klargul klänning med mycket vidd nertill. Klänningen har en cut out detaljer på sidorna i höjd med revbenen. Look från Zimmerman ss21.
Cut outs på sidorna blir en jättesnygg detalj hos Zimmerman. Foto: TT
Modell med oversizad tröja med spetsiga axlar i silverfärgat mönster på transparent tyg. Till tröjan har modellen svarta cykelbyxor, en svart clutch och solglasögon. Look från Balmain ss21.
Balmain är experter på lyxiga partylooks och sommaren 2021 är inget undantag! Foto: TT
Annons

Romantiska puffärmar, skinande metaller, helvitt, blockfärg, denim och coola cut outs är några av alla trender som 2021 hittills bjudit på. Inspireras av catwalk-trenderna som vi gillar extra mycket och plocka ut de detaljer som passar just dig! Varsågod, här kommer ett trendigt bildregn!

Modell med vit kostym och väst under kavajen och långa dressade byxor. Allt i vitt. Look från Victoria Beckham.
Krispigt vit kostym från Victoria Beckham. Foto: TT
Modell med vit klänning i minimalistisk modell med hålmönster och blommönster på. Stylad med beigea accessoarer: brett bälte, mini clutch och skor. Look från Chloé.
Romantiskt, minimalistiskt och vitt såklart, från Chloé. Foto: TT
Annons
Modell med vit, stickad tröja och vita lösa byxor med stora fickor på benen. Look från Boss ss21.
Cargo-inspirerade byxor och stickad tröja, allt i vitt från Boss. Foto: TT
Annons

Trend: vitt + vitt

Krispigt vitt stylas bäst med… kristpigt vitt! Satsa på helvitt i sommar. Fräscht, somrigt och helt rätt! Har du småbarn rekommenderar vi dock att välja en annan trend, alternativt byta om efter läggning…

Trend: Blockfärger

Knalliga färger är en av årets hetaste trender, som motsats till det helvita. Genom att kombinera olika plagg i olika färger får du en block-effekt som är trendigare än någonsin! Vågar du så plocka gärna in mönster för en blockfärgad mönstermix!

Modell med klargul klänning med mycket vidd nertill. Klänningen har en cut out detaljer på sidorna i höjd med revbenen. Look från Zimmerman ss21.
Cut outs på sidorna blir en jättesnygg detalj hos Zimmerman. Foto: TT
Annons
Modell med kort blå klänning med två cutouts vid byster. Över klänningen har modellen en jacka i blått, vitt och svart med luva och tunt tyg framför ansiktet. Look från Kenzo ss21.
Kenzo visade upp kortkorta klänningar med cut outs som bidrog till en sportig look. Foto: TT
Modell med ljusblå, midiklänning i minimalistisk design. Klänningen har en trekantig cut out-detalj under bystet. Look Alberta Ferretti.
Alberta Ferretti satsar på romantiska och enkla sommarklänningar med cut outs som små, snygga detaljer. Foto: TT
Annons
Modell med pösiga byxor med hängslen i rosa metallic. I midjan sitter ett silvrigt smalt skärp och till det har modellen en ljust rosa croppad topp med puffärmar och trekvartsärm. Stora örhängen formade som stjärnor i öronen. och sandaletter i cerise metallic på fötterna. Look från Isabel Marant ss21.
Metallic ger vilken look som helst festvibbar! Partyoutfit signerad Isabel Marant. Foto: TT
Modell med blå skjorta i oversizad modell och röda, dressade byxor som sitter löst. Look från Fendi ss21.
Ljusblått och rött är en perfekt färgkombo när det är dags att klä dig i block. Foto: TT
Annons
Street style bild på kvinna i lila blus med volanger i plisserad struktur, Till det bär hon en cerise pennkjol och clutch och sandaletter i silver. Bild tagen utanför Alberta Ferrettis ss21 visning.
Satsa på knalliga färger för att sticka ut lite extra! Silvriga accessoarer är oftast ett utmärkt val! Foto: TT
Modell i gul och vit randig skjorta, bruna byxor i dressad, oversizad modell och en grön trenchcoat över. Look från Victoria Beckham ss21.
Blanda gärna in mönster i din blockfärgade look! Outfit från Victoria Beckham. Foto: TT
Annons

Trend: cut outs

En av de snyggaste detaljerna under 2021 är cut-outs som synts i olika former och storlekar på allt från klänningar till byxor. Stora öppningar i midjan eller som små hål på tröjan? Klipp ut och spara, helt enkelt!

Trend: Disco och metallic

Det har kanske inte varit det festligaste året men det hindrar inte glitter och glamour från att ta plats på modescenen. Skinande metallic och glittriga paljetter lyfter vilken look som helst! Både till vardags och till fest.

Modell med oversizad tröja med spetsiga axlar i silverfärgat mönster på transparent tyg. Till tröjan har modellen svarta cykelbyxor, en svart clutch och solglasögon. Look från Balmain ss21.
Balmain är experter på lyxiga partylooks och sommaren 2021 är inget undantag! Foto: TT
Annons
Modell med midilång klänning i silverfärgade paljetter. Stor cutout vid magen och knytdetalj som hänger ned från bystet. Look från Paco Rabanne ss21.
Silver och paljetter från topp till tå! Paco Rabanne vet hur man drar blickarna till sig på festen. Foto: TT

Trend: Transparenta klänningar

Långt, svepande och transparent! Genomskinliga klänningar är en tydlig trend 2021. Investera i en underklänning eller snygga underkläder om då så vill, och satsa på transparens från topp till tå.

Lång, transparent ljuslila klänning med rader av volanger på längden. Svepande och vid klänning med långa ärmar. Look från Valentino ss21.
Svepande, transparent och lavendel är en vinnande kombination från Valentino. Foto: TT
Annons
Modell med orange body med hög hals och långa ärmar som går över i handskar. Över bodyn har modellen en ljuslila transparent klänning i figurnära modell. Klänningen är kortärmad och vadlång och har mönster i olika stilar. Look från Fendi ss21.
När damigt och dressat möter sportigt kan det se ut såhär! Transparent klänning med body under från Fendi. Foto: TT
Modell med rosa-aprikos maxiklänning med volang vid halsen och plisserade detaljer. Look från Alberta Ferretti ss21.
Transparent drömklänning från Alberta Ferretti. Foto: TT
Annons

Trend: Every day-denim

Vardagsjeansen är hetare än någonsin och i år vill vi ha dem raka, lätt utställda och framförallt sköna! Hej då, tajta stuprör, vi ses en annan gång!

Modell med raka, långa jeans i klassisk blå nyans. Till det en tunn bus med spets i off-white och en vit blazer i oversizad passform. Bruna platta skor med gulfärgade nitar på fötterna och vit handväska, också med guldfärgade nitar. Look från Valentino ss21.
Perfekta, raka jeans från Valentino. Foto: TT
Modell med blå jeans i lång, rak modell. Till det blus i vitt, beige, brunt och blått med ett brett, mörkbrunt bälte i midjan. Look från Chloé ss21.
70-tals vibbar med långa, raka jeans som bas. Look från Chloé. Foto: TT
Annons
Två tjejer fotograferade på stan. Båda har jeans i blå nyans. Den ena har raka, långa och den andra croppade. Till det plagg i svart, brunt och vitt. Street style-bild.
Vardagsjeansen är våra favorit jeans! Foto: TT

Trend: Romantiska puffärmar

Den romantiska trenden är större än någonsin och puffärmarna är en av de viktigaste detaljerna på sommarens klänningar. Klä upp eller ner, men se till att ärmarna är i fokus!

Modell med ljusrosa långklänning med puffärmar med draperade detaljer. Skir klänning i maxilängd. Look från Isabel Marant ss21.
Kan det bli mer romantiskt än såhär? Transparent, rosa, feminint och såklart, men puffärmar. Look signerad Isabel Marant. Foto: TT
Modell med blus med hög volangkrage och puffärmar. Till det ett par batikfärgade jeans i ljusgult och grönt. Virkad väska och brunt bälte i midjan och reptofflor på fötterna. Look från Alberta Ferretti ss21.
Romantisk blus med puffärmar till batikfärgade jeans, ja tack! Look från Alberta Ferretti. Foto: TT
Annons
Katie Holmes i vit skjorta med oversizade puffärmar. Till det bär hon jeans och oversizad solglasögon samt en svart oversizad handväska.
Katie Holmes i romantisk, vit blus med stora puffärmar. Foto: TT
Annons
Bada i turkost vatten – här är Sveriges finaste kalkbrott och lagunerBrand logo
Bada i turkost vatten – här är Sveriges finaste kalkbrott och laguner
Annons