Den danska modescenen är verkligen vår favorit. Danskt modemärken är experter på skönt bärbara plagg med en lekfull twist. Inte är de heller rädda för mycket färg och mönster. Men de har också blivit mycket bättre på det rena och minimalistiska modet i form av elegant skrädderi som kostymer i ett modernt oversize snitt och en dämpad färgpalett - det bästa av två världar helt enkelt. Här hittar du modet som du kommer bära nästa sommar! Håll till godo!

1. Snygga kostymer

Det skräddade modet regerar på den danska modescenen och det fräschaste alternativet är en elegant, lätt sommarkostym i ett ledigt material och gärna ett löst snitt. Välj en variant från den ljusa färgskalan eller en knallig pastell för extra hög trendfaktor. Men det finns också gott om ursnygg kostymer i ss-21 kollektionerna i sobra färger för alla som behöver uppgradera sin garderob för eventuellt kontorsjobb eller en modern festlook.

Stine Goya ss-21

Stine Goya

Gestuz

Hope

Rabens Saloner

2. Poppiga klänningar

Man förväntar sig såklart mycket färg och mönster på Köpenhamns modevecka och självklart blev vi inte besvikna! Mönstret som regerar är ett retrodoftande, interiörinspirerat blomster som både funkar superbra på fina klänningar och kjolar.

Stine Goya

Rodebjer

Marimekko

Lovechild 1974

Photo: James Cochrane

3. Solskensplagg

Våren 2021 kommer bli solig oavsett väder. En vacker ljusgul nyans blir vårens hetaste accentfärg.

Nynne

Brøgger

By Malene Birger

Baum und Pherdgarten

4. Den lilla svarta

Svart är ständigt aktuellt och egentligen så mycket snyggare på sommaren när det är sol och man (förhoppningsvis) har ett skönt glow. Vårt svarta favoritplagg är alla sköna snygga och stilrena klänningar till skönt romantiska puffärmsklänningar.

Rabens Saloner

Soulland

By Malene Birger

5. Optiskt vitt

Den ljusa färgskalan dominerar nästa vår. Vill du vara riktig krispig och trendig, välj optiskt vitt. Fungerar på alla plagg.

Mark Kenly Domino Tan

Soulland

Gestuz

Rodebjer

6. Nougat

Vi och danskarna för INTE nog av kolafärgade plagg i nästa sommar. Välj en kolafärgad look från topp till tå för hög modegrad.

By Malene Birger

Rabens Saloner

Brøgger

Baum und Pherdgarten

7. Joggingoverallen

Den sportiga trenden är här för att stanna. Det är i alla fall en positiv effekt av den rådande corona-pandemin. Joggignstället à la 1980-tal är tillbaka både som en skön hemmadress och coolt gå ut plagg.

Rains

Rabens Saloner

7 days active

8. Batik

En riktig sommarmönster batiken är 2021:s trendigaste mönster. Så fint på stora luftiga tältklänningar och jackor. Det har fått en vuxen makeover och doftar inte rejv utan passar även på dressade plagg. Matcha gärna med en skräddad kavaj för en modern look.

Rabens saloner

Munthe

Henrik Vibskov

9. Den nya siluetten

Den ljusa färgskalan regerar nästa sommar. Det är en lång och avslappnad siluett som gäller. Vida byxor, lösa skjortor och en tunn sommarkappa kommer vara en siluett vi gärna vill bära.

Brøgger

Rains

Baum und Pherdgarten

Läs mer:

Höstens härligaste modetrender 2020

Ellos, H&M och Lindex – 20 höstnyheter du inte vill missa

Mer läsning

Femina