Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

9 finaste trenderna från Köpenhamns modevecka

14 aug, 2020 
AvJenny Fredriksson
FotografCopenhagenfashionweek.com
Den danska modeveckan har precis avslutats och som vanligt levereras ett härligt och bärbart mode i världsklass! Även om det var en annorlunda vecka på många sätt med på grund av den rådande pandemin med nya visningsupplevelser och många digitala lösningar så är vi fullmatade med inspiration inför nästa sommar Här listar vi de nio starkaste trenderna från Copenhagen Fashion Week för våren 2021.
Annons

Den danska modescenen är verkligen vår favorit. Danskt modemärken är experter på skönt bärbara plagg med en lekfull twist. Inte är de heller rädda för mycket färg och mönster. Men de har också blivit mycket bättre på det rena och minimalistiska modet i form av elegant skrädderi som kostymer i ett modernt oversize snitt och en dämpad färgpalett - det bästa av två världar helt enkelt. Här hittar du modet som du kommer bära nästa sommar! Håll till godo!

1. Snygga kostymer

Det skräddade modet regerar på den danska modescenen och det fräschaste alternativet är en elegant, lätt sommarkostym i ett ledigt material och gärna ett löst snitt. Välj en variant från den ljusa färgskalan eller en knallig pastell för extra hög trendfaktor. Men det finns också gott om ursnygg kostymer i ss-21 kollektionerna i sobra färger för alla som behöver uppgradera sin garderob för eventuellt kontorsjobb eller en modern festlook.

Annons
Stine Goya ss-21
Stine Goya
Gestuz
Hope
Annons
Rabens Saloner

2. Poppiga klänningar

Man förväntar sig såklart mycket färg och mönster på Köpenhamns modevecka och självklart blev vi inte besvikna! Mönstret som regerar är ett retrodoftande, interiörinspirerat blomster som både funkar superbra på fina klänningar och kjolar.

Stine Goya
Rodebjer
Annons
Marimekko
Lovechild 1974

3. Solskensplagg

Våren 2021 kommer bli solig oavsett väder. En vacker ljusgul nyans blir vårens hetaste accentfärg.

Nynne
Brøgger
Annons
By Malene Birger
Baum und Pherdgarten
Annons

4. Den lilla svarta

Svart är ständigt aktuellt och egentligen så mycket snyggare på sommaren när det är sol och man (förhoppningsvis) har ett skönt glow. Vårt svarta favoritplagg är alla sköna snygga och stilrena klänningar till skönt romantiska puffärmsklänningar.

Rabens Saloner
Soulland
By Malene Birger

5. Optiskt vitt

Den ljusa färgskalan dominerar nästa vår. Vill du vara riktig krispig och trendig, välj optiskt vitt. Fungerar på alla plagg.

Annons
Mark Kenly Domino Tan
Soulland
Gestuz
Annons
Rodebjer

6. Nougat

Vi och danskarna för INTE nog av kolafärgade plagg i nästa sommar. Välj en kolafärgad look från topp till tå för hög modegrad.

By Malene Birger
Rabens Saloner
Brøgger
Annons
Baum und Pherdgarten

7. Joggingoverallen

Den sportiga trenden är här för att stanna. Det är i alla fall en positiv effekt av den rådande corona-pandemin. Joggignstället à la 1980-tal är tillbaka både som en skön hemmadress och coolt gå ut plagg.

Rains
Rabens Saloner
Annons
7 days active

8. Batik

En riktig sommarmönster batiken är 2021:s trendigaste mönster. Så fint på stora luftiga tältklänningar och jackor. Det har fått en vuxen makeover och doftar inte rejv utan passar även på dressade plagg. Matcha gärna med en skräddad kavaj för en modern look.

Rabens saloner
Munthe
Annons
Henrik Vibskov

9. Den nya siluetten

Den ljusa färgskalan regerar nästa sommar. Det är en lång och avslappnad siluett som gäller. Vida byxor, lösa skjortor och en tunn sommarkappa kommer vara en siluett vi gärna vill bära.

Brøgger
Rains
Annons
Baum und Pherdgarten

Läs mer:

Annons