Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Absolut Art lanserar modesamarbete med Ida Sjöstedt och Stina Persson

27 aug, 2018 
AvMalin Karlberg
Nu kan du klä dina väggar med Ida Sjöstedts kreationer. Illustratören Stina Persson har tolkat modedesignerns kommande vår- och sommarkollektion genom exklusiva konstverk.
Annons

Modedesignern Ida Sjöstedt och illustratören Stina Persson har samarbetat för att skapa fyra exklusiva konstverk till Absolut Art, för att ge konstälskaren en inblick i modevärlden. Ida Sjöstedt har tagit fram fyra outfits ur sin kommande sommarkollektion för 2019 och Stina Persson har sedan tolkat kreationerna i form av illustrationer. Konstverken lanseras i en limiterad och signerad upplaga under Stockholms modevecka.

Absolut Art konstverk

– I mitt arbete som konstnär och illustratör influeras och inspireras jag mycket av mode. Inte så mycket av själva kläderna, men färgerna, mönstren och formerna inspirerar mig enormt. Det har varit spännande att få samarbeta med Ida och Absolut Art för att lansera våra illustrationer till en konstintresserad publik, berättar Stina Persson.

Konstverken kommer att finnas till försäljning på Absolutart.com samt på Grand Hotel i samband med Fashion Week Stockholm, då Ida Sjöstedts S/S 2019-kollektion premiärvisas.

Ida Sjöstedts samarbete med Stina Persson

I vår exklusiva intervju med Ida Sjöstedt berättar hon mer om samarbetet.

Läs även:

Annons