Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Alla looks från Rodebjers SS20-visning på Köpenhamns modevecka

08 aug, 2019 
AvIda Gustafsson
Svenska märket Rodebjer visade sin vår- och sommarkollektion under Köpehamns modevecka. Kollektionen som har hämtat influenser från Marrakech och New York blandar långa luftiga silhuetter med fransar och raka skärningar.
Annons

Köpenhamns modevecka pågår för fullt och Rodebjer var först ut som svenska märke att visa sin kommande vår- och sommarkollektion för nästa år. Kollektionen som beskrivs som att den sammanfogar rytmen från Marrakech med pulsen från New York, staden där Rodebjer en gång startade. Tydliga och sportinfluerade skärningar blandas med en avslappnad luftighet. Designen har hämtat inspiration från tidiga Rodebjer-kollektioner såväl som nutida trender som olika typer av draperingar och textilhantverk.

Flera av plaggen har långa silhuetter som försetts med långa fransar för att ge ett extra lager av rörelse. Tanken med kollektionen är att plaggen ska sträva mot marken i ett försök att nå dem, vilket är inspirerat av de tidigare Rodebjer-kollektionerna.

Färgskalan går i svart, pudrigt rosa, varmt orange, gult och ett nytt printmönster. Mönstret med apelsiner, granatäpplen, jasmineblommor, fikon, rosmarin och verbena är ritat i Rodebjers studio och har inspirerats av den arabiska trädgårdskonsten, där trädgårdar skapas för att behaga alla fem sinnen.

Annons

Spana in alla looks från Rodebjer SS20-visning

Annons