Drottning Silvia är på resa i Libanon och besöker Mentor Arabia, och vilket intryck hon gör under den tre dagar långa resan. Mest bejublad av allt blev hennes entré vid den stora välgörenhetsmiddagen på Seaside Arena Pavilion i Beirut sent under onsdagskvällen.

Drottning Silvia på välgörenhetsmiddag i Beirut till förmån för 25-årsjubilerande Mentor Arabia.

Middagen hölls till förmån för 25-årsjubilerande Mentor Arabia.

Silvia bar en ny aftonklänning i vitt och guld — och den satt ju som gjuten!

Drottning Silvia i en klänning från Elie Saab.

Guldbroderad sidentyll och draperad kjol i champagnefärgat siden. Vilken fullträff, drottningen!

Drottning Silvias känsla för stil

Men så är den också ett verk av den libanesiske designern Elie Saab. Ett prov på drottningens osvikliga känsla för diplomatic dressing – hon hedrar helt enkelt sina värdar i Mentor Arabia genom sitt klädval.

— Jag tycker att det är underbart att se att hon använder Elie Saab när hon är i Libanon. Att hon hyllar Libanons stora designstjärna!, säger Jenny Fredriksson, Feminas moderedaktör.

Drottningens klänning är dock något modifierad, eftersom originalklänningen som Elie Saab visade på sin haute couture-visning inför sommaren 2019 hade en ordentlig slits som gick nästan ända upp till höften. Dessutom har Silvia en insydd vit underdel under klänningens transparenta topp.

Drottningens Elie Saab-klänning - som den såg ut när den visades på catwalken.

Drottningens klänning – som den såg ut när den visades på catwalken.

Jenny Fredriksson ger ett strålande gott betyg till Silvias modeval.

— Hon ser helt fantastiskt ut, det är en väldigt smickrande modell. Den är vågad men samtidigt klädsam modell. Och sen är det så fina axlar och ärmar med det semitransparenta tyget!

Silvias nya frisyr

Dessutom var guldskärpet utbytt mot ett som var klätt i samma champagnefärgade siden som klänningen. Till detta bar drottningen guldskor med ytterst spetsig tå och runt halsen glänste hennes maffiga guldhalsband med briljanter. I handen bar hon en liten snäckformad guldväska med tofs.

Som om inte det vore nog fick även se henne i en mjukare variant av hennes vanliga frisyr. Hovfrisören hade kammat håret i mittbena och de uppklippta längderna hade fått mjuka glamourösa lockar.

— Det var jättefint att det var mjukare, det var liksom ett flöde i håret. Det var naturligt men glammigt samtidigt. Jag gillade också hennes subtila highlights. Hon får tummen upp!, säger Jenny Fredriksson.

Läs även:

Inspireras av Victoria – 6 plagg du kan köpa i butik

Madeleines nya bild på Leonore, Nicolas och Adrienne

Foto: Mattias Hellström/SPA, TT

Mer läsning

Femina