Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Angelina Jolie ger HOPE!

06 dec, 2012 
AvCaroline Löfgren
Annons

FN:s flyktingorgan UNHCR och det etiska smyckes-företaget Frogpearl har inlett ett globalt samarbete för att sälja pärlarmband till förmån för världens flyktingar

”Hope”-armbandet går att köpa på på kampanjsidan Frogpearl. Armbandet, som namngetts ”Hope”, har tillverkas av odlade sötvattenpärlor i FN:s blåa färg och säljs för 545 kr/st.

– 40 % av intäkterna kommer att gå direkt till UNHCR:s globala arbete för flyktingar, vilket innebär att vi kan hjälpa dem som behöver det mest. Det skulle vi inte kunna göra i samma utsträckning på egen hand, säger Felicia Sobocki, VD för Frogpearl.

Smycket kommer att framställas med länkar i nickelfritt sterlingsilver och levereras i Frogpearls rosa signaturförpackning som tillverkas av återvunnet papper. Tillverkningen följer också Frogpearls riktlinjer för att säkerställa en så miljövänlig och etisk riktig produktion som möjligt. Det innebär bland annat att leverantörerna enbart använder blyfria färger och att alla pärlor poleras med majskorn istället för kemikalier.

Annons

– Smycken kan betyda så mycket mer än ett vackert yttre, säger Pia Prytz Phiri, chef för UNHCR:s regionkontor i Stockholm. Att bära Frogpearls ”Hope”-armband till förmån för UNHCR påminner oss om alla kvinnor, män och barn på flykt. Idag befinner sig 42,5 miljoner människor på flykt undan krig, förföljelse eller kränkningar av mänskliga rättigheter. De har förlorat allt utom hoppet. Våra medarbetare är på plats varje dag i flyktingläger, städer och gränsområden. De är där både vid katastrofer och på lång sikt, i några av de mest extrema och farliga situationerna i världen, för att skydda flyktingar och ge dem en framtid. Nu kan alla sprida detta hoppfulla budskap och stödja UNHCR:s arbete genom att bära ett armband med en tanke och mening.

Photo:’AJ Lebanon’

Credit:©UNHCR/JTanner/Sept 2012

Caption: UNHCR Special Envoy Angelina Jolie meets today with a young Syrian refugee in the Bekaa Valley, Lebanon.

Annons