Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Årets trendigaste stövel har anor från 60-talet – så stylar du den snyggast

29 dec, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Bikerbootsen är här för att stanna. Men hur stylar man de klassiska MC-kängorna? Femina guidar dig!
Annons
Vintermode - outfits att inspireras avBrand logo
Vintermode - outfits att inspireras av

Som så ofta är det märket Miu Miu som står bakom årets kultköp då det kommer till skor. Årets trendigaste skodon, designad av märket, är dock varken en nätt ballerina eller en loafer. Nej, det hela handlar om en boot med attityd: stabil, svart och med spännen. Vad vi talar om? En så kallad bikerboot. Eller motorcykelkänga om man hellre vill kalla det för det. Miu Mius bikerboots var den självklara stjärnan i modehusets kollektion för hösten och vintern 2022 och ja, nu är de här för att stanna. Inte bara hos Miu Miu utan också hos andra märken. 2023 (och 2024) finns motorcykelbootsen hos alla från H&M till Paris Texas. Och som vanligt kommer bikerbootsen i alla färger, former och utföranden: låga, knähöga, i skinn och i mocka.

Annons

Bikerbootsen är stabila och sköna. De har en perfekt klack och passar till både vardag och fest. Men hur stylar man bikerbootsen bäst? Femina guidar dig!

Så stylar du bikerbootsen

Bär dina bruna bikerboots i mocka tillsammans med en midilång kjol och en mjuk stickad tröja i kashmir. Matcha dina svarta bikerboots i skinn med blå jeans och en vit skjorta, eller varför inte med tights och en längre stickad tröja i kabelmönster. Toppa med enkla accessoarer: hoops, silverarmband och en snygg ring.

Annons

Det bästa av allt är förstås att du kan bära bikerbootsen året om. De är lika fina sommar och höst som vår och vinter. När det blir varmare är de snygga att styla med en enkel och klassisk slipklänning.

Historien bakom bikerbootsen

Boots i den här modellen har funnits ända sedan tidigt 1900-tal. Ofta användes de av hårt arbetande personer vid järnvägarna, och inom militären. Hos de som åkte motorcykel fick de senare ett stort genomslag.

På 1960-talet uppdaterades skon med en så kallad sele, en dekorativ sak som går under det engelska namnet harness. Således kallades skorna, då, ofta för just harness boots.

Annons