Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Arket lanserar återvinning av mode och skor

16 apr, 2019 
AvAnna Asplund
Arket släpper ett nytt koncept med namnet Recycle with Arket. Från slutet av april kan du återvinna kläder, skor och hemtextilier i varumärkets butiker.
Annons

Alla pratar om hållbarhet. Och även om ändrade shoppingmönster inte räddar planeten finns det mycket vi kan göra för att minska vår påverkan på miljön (och kanske vår klimatångest) när vi uppdaterar garderoben.

Att tänka längre än till nästa säsong och mixa nya plagg med vintagefynd har blivit självklart för många. Men lika viktigt är vårt sätt att hantera det vi inte längre använder. Det har mode- och inredningsvarumärket Arket tagit fasta på i det nya återvinningskonceptet Recycle with Arket, som landar i butik i vår.

Arket lanserar återvinning i butik

Arkets butiker erbjuder återvinning inom kort
Här kan du snart lämna in textilier som du tröttnat på.

Från slutet av april kan du ge garderobens gamla trotjänare en chans till ett liv efter detta genom att svänga förbi Arket-butiken och återvinna dem. Det går bra att lämna in kläder, skor och hemtextilier från vilka varumärken du vill – oavsett skick – även om du inte shoppar något nytt hos Arket.

Annons

– Vi är glada att erbjuda våra kunder ett enkelt sätt att återvinna sina oönskade kläder och textilier, säger Lea Rytz Goldman, som är varumärkets managing director.

Arkets samarbetspartner I: Collect sorterar plaggen, skorna och textilierna i tre kategorier beroende på hur de kan återanvändas: Rewear, reuse eller recycle.

Arket har profilerat sig som ett medvetet varumärke sedan starten. Och är inte först i H&M-familjen med återvinning i en modebutik. Så den här nyheten är kanske inte vårens största skräll – men inte mindre välkommen för det förstås.

Snart kanske vi istället pratar om vilka varumärken som INTE erbjuder tjänster som denna.

Recycle with Arket lanseras i alla Arket-butiker i slutet av april.

Läs mer:

Annons