Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Badmode 2023: här är trenderna som gäller i sommar

19 maj, 2023 
Sommarens trendiga bikinis och baddräkter 2023.
Inför beach 2023 har vi listat de sex viktigaste trenderna inom badmode. Här är färgerna, modellerna och detaljerna som gäller just nu!
Annons
ELLE-galan 2023: Här är pristagarnaBrand logo
ELLE-galan 2023: Här är pristagarna

Är du sugen på ny inspiration till stranden? Då ska du kolla in de här rykande färska färgerna, modellerna, detaljerna och materialen. För sommaren närmar sig med stormsteg vilket innebär att det är hög tid att skaffa trendkoll när det gäller säsongens nya badmode. Det finns massor av snygga och trendiga alternativ i butik just nu – för alla kroppstyper. Men bland en uppsjö av trendiga bikinis och baddräkter är det viktigast att se till din kroppstyp först och känna efter vad just du känner dig bekväm i, för att sedan välja och vraka bland de färger och detaljer du gillar bäst.

Trender badmode sommaren 2023

Badmodet brukar följa de trender som råder i modebilden överlag. Därför ser vi många influenser som vi känner igen från andra plagg i garderoben. På stranden sommaren 2023 kommer vi bland annat att få se mycket av starka färger, material med struktur och dekorativa cut-outs. Dessutom har vårens allra trendigaste detalj letat sig fram till badmodet och pryder nu både bikinis och baddräkter. Här är sommarens 6 hetaste badmodetrender!

Annons

1. Starka färger

Visst finns det gott om nedtonade klassiker att välja bland i butikerna, men vi ser även en explosion av starka färger just nu. Den som vågar sticka ut hakan i en riktigt klatschig kulör kommer alltså att vara helt rätt ute sommaren 2023.

Klarröd baddräkt från & Other Stories.
Blå bikini med volang från Ellos.
Knallblå bikini från Ellos.

2. Cut-outs

Cut-outs har florerat i modebilden ett tag nu. Redan ifjol kunde vi se mycket av snäva klänningar och toppar som visade glipor av hud i form av utskurna detaljer. Och cut-outs är en väldigt tydlig trend när det gäller säsongens baddräkter. Det finns nämligen en uppsjö av modeller och färger att välja bland som pryds av dekorativa hål.

Annons
Baddräkt med cut-outs från Zara.
Baddräkt med trendiga cut-outs från Zara.
Beige baddräkt med cut-out från Casall.
Baddräkt med utskuren detalj från Casall.
Svart baddräkt med cut-outs från H&M.
Svart baddräkt med cut-outs från H&M.
Annons

3. Dekorativa detaljer

Sommarens bikinis och baddräkter får gärna prydas av en dekorativ detalj som skapar ett snyggt blickfång. Det är speciellt tygrosen (som har varit vårens stora trenddetalj i modebilden överlag) som vi nu ser extra mycket av på bikinis och baddräkter. Men det finns även gott om rosetter, volanger och andra utsmyckande detaljer att välja bland.

Baddräkt med trendig tygros från Oysho.
Den trendiga tygrosen pryder även sommarens baddräkter.
Svart baddräkt med cut-outs och tygros från H&M.
Trendig baddräkt från H&M med både cut-outs och tygros.
Annons
Röd baddräkt med trendig tygros från Oysho.
Baddräkt med dekorativ tygros från Oysho.

4. Krinklad struktur

Det här är en trend vi såg mycket av redan förra sommaren men som ihärdigt hänger kvar i modebilden. Sommarens bikinis och baddräkter får nämligen gärna ha en krinklad textur som ger plagget en grövre kvalitet.

Krinklad bikini från & Other Stories.
Krinklad bikini från & Other Stories.
Blå bikini i trendigt krinklat material från Hunza G.
Bikini med struktur från Hunza G.
Annons
Svart krinklad baddräkt från & Other Stories.
Baddräkt från & Other Stories som är trendigt krinklad.

5. Retro

Med retro menar vi inte storblommigt à la 70-tal. Istället backar vi bandet 20-25 år och tar sikte på 90- och 00-talets modeller. Badmodet brukar följa modet överlag, och eftersom Y2K-modet är hett, hett, hett just nu så speglas det naturligtvis även när det gäller sommarens badkläder. Satsa på dekorativa metallringar, smala band och glänsande material så är du helt rätt ute.

Baddräkt i retromodell från Zara.
Annons
Bikini från H&M i trendig retromodell à la 2000.
Bikini à la 2000.är trendigt i sommar.

6. Kaftan

De härligt luftiga och bekväma kaftanerna ser vi gott om just nu. Och kaftanen är verkligen en räddare i nöden på stranden när man vill känna sig mer påklädd, eller när man snabbt vill slänga på sig något för att gå och äta lunch. Sommarens härligaste plagg görs i en mängd olika material, mönster och färger – det är bara att välja och vraka och hitta din nya favorit!

Kaftanen är trendig sommaren 2023, här från By Malina.
Mönstrad kaftan "Disa" från By Malina.
Annons
Vit och svart kaftan från Lindex.
Lätt och luftig kaftan från Lindex.
Grafiskt mönstrad kaftan från MQ.
Grafiskt mönstrad kaftan från MQ.
Annons