Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

Nu plockar vi fram balaklavan – här är 12 snygga alternativ i höst och vinter

25 okt, 2024
AvStina Meyerson
FotografTT
balaklava dam 2024
Höstkylan är numera ett faktum och så även att balaklavan är fortsatt het i år. Här listar vi de tolv finaste balaklavorna som du kan hitta i butik just nu – och åtta snygga outfits att inspireras av!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras avBrand logo
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras av

De senaste åren har balaklavan ökat i popularitet i raketfart och i år hänger den värmande accessoaren definitivt med in i hösten och vintern. Allt fler modeälskare väljer att lägga den klassiska mössan på hyllan och klär sig istället i olika varianter av den stickade huvan. Nu syns den inte bara i skidbacken, utan är ett självklart val för många när kylan börjar krypa på. Kort sagt är balaklavan en favorit som är här för att stanna.

Den allra tuffaste varianten stickar eller virkar du själv, men för dig som inte känner dig särskilt fingerfärdig går det självfallet att ta en genväg till trendplagget. Du som vill testa på trenden utan att införskaffa dig någonting nytt kan exempelvis använda dig av din halsduk och styla den som en trendig huva istället.

Annons

För dig som är förtjust i accessoaren och är säker på din sak listar vi här tolv snygga balaklavor som finns i butik just nu!

Balaklava dam 2024 – 12 snygga alternativ

Det finns många olika varianter att välja och vraka bland. Du kan hitta allt från snäva balaklavor till huvor med lös passform – och du kan välja att satsa på lekfulla färger och mönster eller kolla in enfärgade modeller i sobra nyanser.

1/12

Svart balaklava med dragsko

Ellos

En del balaklavor har dragsko – vilket inte bara är praktiskt utan också faktiskt riktigt snyggt! En tunnare rosett under hakan kan bli en näpen detalj. Den här ribbstickade balaklavan i svart finns på Ellos.

2/12

Stickad brun balaklava

Lindex

Är brunt det nya svarta? Kan vara! Den här fina, ribbstickade balaklavan från Lindex kollar vi in lite extra just nu.

Annons
3/12

Vadderad huva med halsduk

Cos

Istället för att bära en separat huvudbonad och halsduk kan du få allt i ett! Slå två modeflugor i en smäll och satsa på en kombinerad huva och halsduk – den här tuffa varianten är skönt vadderad.

4/12

Stor stickad huva

Ellos

En populär modell när det kommer till balaklavan är den stora, stickade huvan. Den här varianten i svart hittar du på Ellos.

Annons
5/12

Svart huva med dragsko

Arket

Ytterligare ett fint alternativ på en löst sittande balaklava är den här fina huvan från Arket. Det något luddiga materialet är i en blandning av alpacka och ull.

6/12

Vit kabelstickad balaklava

Arket

Kabelstickade plagg och accessoarer är klassiska favoriter, men de är också särskilt trendiga just nu. En kabelstickad balaklava kan liva upp en annars lite trist vardagsoutfit.

Annons
7/12

Ribbstickad svart balaklava

Cos

Den enkla, svarta balaklavan är en stilsäker favorit i höst och vinter. Den här ribbstickade varianten från Cos är lätt att styla med vad som helst!

8/12

Stilren svart balaklava

Arket

Är du ute efter en ännu mer diskret modell? Kolla in den här klassiska, svarta balaklavan med upprullade kanter, i en blandning av kashmir och ull.

svart klassisk balaclava dam
Klicka på bilden för att komma direkt till balaclavan.
9/12

Balaklava i mohairblandning

Lindex

Fluffiga material är populära den här säsongen – och mohair är ett mjukt och mysigt alternativ. Kolla in den här balaklavan i en mohairblandning!

Annons
10/12

Fluffig svart balaklava

Arket

Du som är ute efter ett snäppet billigare alternativ kan passa på och göra ett riktigt kap, nu när den här balaklavan –av ull och borstad mohair – är på rea.

fluffig balaklava dam
Klicka på bilden för att komma direkt till balaclavan.
11/12

Beige balaklava med band

Ganni

Den här härliga balaklavan har långa justerbara band som, utöver att de är praktiska, också är snygga. Balaklavan har en broderad Ganni-logotyp och finns i flera färger.

12/12

Stickad balaklava med halsduk

By Malene Birger

En stor favorit den här säsongen är den här kombinerade halsduken och balaklavan från By Malene Birger – för dig som är ute efter ett lyxigt alternativ att bära år efter år.

Annons

Så kan du styla din balaklava i höst

Behöver du inspiration kring hur du kan styla din balaklava? Här är åtta snygga outfits med den stickade huvan, som vi gärna sneglar på i höst och vinter!

Virka en balaclava diy
Foto: Shutterstock/TT

Band och knytdetaljer kan som sagt också bli dekorativa. Knyt en fin rosett på din balaklava till exempel!

Foto: Claire Guillon/TT

Du som vill liva upp dina höst- och vinterlooks kan addera en balaklava i en härlig färg som gör dig glad. Glöm inte bort att accessoarerna kan ändra hela din look!

Annons
Stilren balaclava
Foto: Shutterstock/TT

Har du en jacka eller kappa som blottar en bit av halsen och dekolletaget? Då kan det vara en god idé att välja en balaklava i längre modell som täcker huden och skyddar mot höst- och vinterkylan. Dessutom ser det genomtänkt och snyggt ut!

Foto: Shutterstock/TT

Helsvart är alltid ett chict modeval – med en balaklava kan looken kännas snäppet tuffare.

Annons
Foto: Claire Guillon/TT

Även om fuskpälsen är en evig favorit är den också extra het just nu, så även fluffiga material i alla dess former. Varför inte satsa på en fluffig balaklava?

Foto: Claire Guillon/TT

En av de snyggaste varianterna är som sagt ingen balaklava alls – utan en halsduk, knuten som en huva. Det finns som bekant flera varianter som är gjorda för just det ändamålet, men det fungerar gott med en helt vanlig halsduk också.

Annons
Mönstrad randig färgglad balaclava
Foto: Claire Guillon/TT

Ett härligt mönster kan sätta guldkant på vilken look som helst! Istället för att köpa nya ytterkläder kan du välja att addera en glädjande accessoar, och vips har du en helt ny outfit.

sticka en balaclava
Foto: Claire Guillon/TT

Hemslöjd och handarbete blir allt mer populärt och den mest personliga accessoaren är givetvis den du gör själv. Men du kan också se dig om på sociala medier, kanske finns det någon som virkar eller stickar i staden du bor – som säljer några hemslöjdade verk?

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons