Redan i somras gjorde Foppatofflan en oväntad comeback i modevärlden, men trots att kändisar som Jared Leto och Shia LaBeouf bar de plastiga sandalerna har vi än så länge inte märkt att den stora massan har hakat på den nygamla trenden i någon större utsträckning.

Det kan dock vara på väg att förändras.

När det franska modehuset Balenciaga visade upp sin kollektion för vår/sommar 2018 i Paris häromdagen var det många ögonbryn som höjdes. Ut på catwalken kom nämligen modellerna iklädda – håll i er – foppatofflor med platå. Skorna har alltså tagits fram i ett samarbete med skoföretaget Crocs.

Inte nog med att foppatofflorna har fått sig en rejäl sula – designern Demna Gvasalia har dessutom hottat upp dojan med pins. Ni vet sådana som brukar komma i form av nyckelpigor på foppatofflor för barn?

Modevärlden verkar alltså inte ge upp i första taget, de har bestämt sig för att foppatofflorna ska tillbaka. Om inte i år – så 2018.

Det är dock inte första gången som Balenciaga gör high fashion av något som få förknippar med lyxmode,  i våras plagierade de Ikeas blå påse och sålde den för 20 000 kronor.

Följ Femina på Instagram för mer bilder från modeveckan i Paris, plåtade av fotografen Jonas Gustavsson. 

Läs även

Ikeas klockrena svar efter plagiatet

Italienska modehuset lanserar inredningskollektion i höst

Dolce & Gabbana lanserar ny kollektion med köksmaskiner

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

 

 

Mest läst