Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Balmain öppnar butik på NK i Stockholm

09 mar, 2020 
AvEmma Blomberg
Det är på NK i Stockholm som Balmain slår upp dörrarna till sin första svenska butik. Här är allt du behöver veta!
Annons

Balmain kommer till Sverige och det är i huvudstaden som det franska modehuset har valt att öppna sin första svenska butik. På Nordiska kompaniet i Stockholm slår de upp dörrarna till en 67 kvadratmeter stor shoppingyta.

Butiken, som ligger på varuhusets gatuplan, kommer tillhandahålla damkläder och accessoarer från Balmains ready to wear-kollektioner och blir en del av modehusets nya koncept som syftar till att hylla dess parisiska rötter. Inspirationen kommer från den franska huvudstadens arkitektur och Balmains couture-kultur.

Balmain öppnar butik på NK i Stockholm i mars 2020.
Balmains butik på NK i Stockholm kommer, likt den här i Milano, vara inspirerad av Paris.

– Jag ville erbjuda en unik detaljhandelsupplevelse som andas Paris. Vi har därför delat upp butiken i olika rum där varje del har tagit inspiration från exempelvis parisiska bibliotek och trädgårdar, berättar Oliver Rousteing, som är Creative Director för Balmain, och fortsätter:

Annons

– Med varje kollektion vill jag visa upp den historik varumärket som besitter samtidigt som vi tillgodoser hur dagens generation lever och klär sig. Precis som våra kollektioner är det nya konceptet ett sätt att visa upp Balmains arv. Genom alla delar av den nya butiksinredningen – allt från parketten, lister, speglar och gardiner – berättar vi något om varumärkets historia samtidigt som vi tillgodoser det moderna och den tid vi lever i. Våra nya butiker är utrymmen där jag vet att Balmain-armén definitivt skulle känna sig hemma.

Utöver damkollektionen kommer även Balmains herrkollektion att finnas tillgänglig hos Designers Collection på herrplan på NK i Stockholm. Planen var ursprungligen att Balmains butik skulle öppna 23 mars, men på grund av coronaviruset är öppningen framflyttad till april 2020, exakt datum är ännu inte fastställt.

Foto: Balmain

LÄS MER:

Annons