Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Shoppingredaktören: ”5 köp till den perfekta basgarderoben”

04 maj, 2023 
AvMärta Börjeson Munk Kaij
basgarderob experten tipsar
Så börjar du bygga den perfekta basgarderoben.
Drömmer du om den perfekta kapselgarderoben? Shoppingexperten tipsar om fem snygga basplagg du aldrig kommer ångra att du köpte.
Annons

En välorganiserad garderob är grunden för en stilfull och funktionell garderob. Och för att bygga upp en basgarderob som kan användas om och om igen, behöver man investera i några klassiska och mångsidiga plagg som kan kombineras på olika sätt. Det kan vara svårt att veta var man ska börja och vilka plagg som är värda att satsa på. I den här artikeln delar shoppingredaktören sina fem bästa köp till basgarderoben som kommer att hålla i många säsonger framöver.

kvinna i en klassisk look med kavaj
Den klassiska kavajen är alltid ett säkert kort i garderoben!

1. En vit skjorta

Den enkla och eleganta vita skjortan behöver egentligen ingen närmare introduktion. Det är en av garderobens mest mångsidiga plagg och kan bäras till både formella och avslappnade tillfällen. Men det finns mängder av vita skjortor i butikerna, så här gäller det att hitta den rätta passformen i kvalitativt material.

Annons

Klassisk vit skjorta, Kappahl

Skjorta i en rak modell, gjort i en mjuk och lyxig mix av lin och viskos. Har rundad skärning nedtill och är i en normallängd, perfekt för att ha både instoppad eller bära över byxor. Se mer och köp den här! (reklamlänk)

klassisk vit skjorta av linne och viskos för dam från kappahl
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

2. En blazer

En kavaj är ett måste i varje kvinnas basgarderob! Den adderar en touch av elegans till alla typer av outfits, och är dessutom perfekt som en jacka i vår och sommar.

Beige kavaj, Vero Moda

Denna beiga favorit har en perfekt passform som kan matchas till både byxor och klänning. Den är gjord i lyxigt satinliknande material och har en avslappnad passform. Se mer och köp kavajen här (reklamlänk).

Annons

3. Ett par klassiska jeans

Ett par bekväma och tidlösa jeans är den perfekta grunden för en mängd olika looks. De kan kläs upp med en blus och klackar för en mer festlig outfit eller kläs ner med en t-shirt och sneakers för en avslappnad stil.

Jeans, Marville Road

Att hitta de ultimata jeansen som platsar i kapselgarderoben är svårare än vad man kan tro. De ska helst ha en rak passform, smickrande midja och i en mellanblå färg. Men detta paret från Marville Road får alla rätt! De är gjorda i ekologisk bomull med stretch som bara kommer bli mjukare för varje år. Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

Annons
raka jeans med normalhög midja med stretch för dam från marville road
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

4. En trenchcoat

Trenchcoaten är ett ikoniskt plagg som aldrig går ur mode. Den funkar i vår, sommar och höst, och ger din garderob en stilmedveten känsla.

Trenchcoat, & Other Stories

Denna ursnygga modell från & Other Stories har alla de klassiska detaljer man vill ha på en trenchcoat, men ger också en modern och trendig känsla. Den perfekta längden gör att den funkar lika bra till jeansen som över klänningen. Spana in den här! (reklamlänk)

Annons
beige trenchcoat för dam från & Other stories
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

5. En svart klänning

Den "lilla svarta" är även den ett måste i basgarderoben. Den räddar många klädkriser och passar till det mest. Dessutom gör enkelheten i klänningen den enkel att klä upp eller ner med hjälp av accessoarer och skor.

Smockad klänning, Ellos

Jag fullkomligt älskar denna tidlösa och smickrande klänning från Ellos! Den har en fyrkantig urrigning, smockade detaljer och romantisk puffärm. Se mer och köp den här (reklamlänk).

svart klänning med puffärm för dam från ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.
Behind the scenes Femina - Matcha dukningen med din lookBrand logo
Behind the scenes Femina - Matcha dukningen med din look
Annons