Artikeln innehåller reklamlänkar
basplagg för dam till somamaren

Femina tipsar om plaggen till sommarens basgarderob.

Sommaren är här och med den kommer för många av oss ett sug efter att uppdatera säsongsgarderoben. Risken med att klicka hem allt vi fastnar för är dock att vi senare inser att vi inte har något att bära våra nya favoritplagg med. Om du ofta går i den fällan så har vi samlat 9 typer av plagg och accessoarer som du kommer att älska sommar efter sommaren och som du dessutom kan bära med i princip allt i din garderob.

9 snygga basplagg

Vi har samlat 9 olika typer av plagg och accessoarer som alltid är enkla att matcha till såväl semestern som kontoret.

1. Linnebyxa

Linne må vara extra trendigt sommaren 2023, men ej att förglömma är det ett klassiskt material som är aktuellt sommar efter sommar tack vare sin svalkande luftighet och tidlösa elegans. En investering i ett par linnebyxor är inget du kommer att ångra, och du kan bära dem till i princip vilken sommartopp som helst.

Här hittar du snyggt och bekvämt par från Ellos (länk till Ellos)

2. Sommarväska

En svart väska kan man hitta i de flestas garderob, men den är inte alltid helt lättmatchad till sommarmodets ljusa färgskala. En sommarväska kan vara en klassisk stråväska, eller en läderväska i ljus kulör. Vi suktar efter den här eleganta stråväskan från MQ.

Klicka här för att komma till väskan (länk till MQ)

Nytt från kedjorna: budgetplaggen som ser mest exklusiva ut

3. Skjortklänning

Ska du investera i bara en klänning till sommarens basgarderob så låt det bli skjortklänningen. En mångsidig modell som funkar lika bra till citysemestern som stranden, festen eller kontoret. Denna fantastiska skjortklänning från & Other Stories har öppen rygg.

Se klänningen här (länk till Afound)

4. Sandaler

Trendmodeller kommer och går, men ett par klassiska sandaler i läder kommer att vara dina trotjänare i många somrar framåt. Passar till alla plagg som hör sommaren till och som plus är de superbekväma!

Vi slår till på det här paret från Selected Femme (länk till butik)

5. "All around"-topp

Sommarens stiltips: investera i en enfärgad topp med en udda detalj, passform eller något annat som gör den unik – och tillika roligare än en vanlig t-shirt. Vi har hittat den perfekta varianten från Arket – en broderad topp som funkar lika bra till sarong och flipflops på stranden som till linnebyxor och sandaler på stan.

Här hittar du toppen (länk till Arket)

6. Baddräkt

Att baddräkten bara kan bäras till stranden är ett modeminne blott. Denna ursnygga variant bär vi lika gärna till linnekavaj och en somrig kjol eller shorts!

Läs mer och köp här (länk till Ellos)

7. Kavaj

Kavajen är det ultimata plagget att slänga över axlarna i svalkande sommarvindar. Klär upp sommarens basgarderobslook i ett knyck, och går såklart att bära året runt till andra basgarderobsplagg som jeansen, loafersen och den stickade klänningen.

Snygg kavaj i linnemix (länk till Ellos).

basgarderob kavaj

Klicka på bilden för att komma till kavajen.

8. Scarf

Scarfen är en perfekt sommaraccessoar. Knyt den runt midjan över baddräkten på stranden, runt halsen till linnekavajen eller runt sommarväskan. Investera gärna i en färgglad scarf – supersnyggt!

Röd scarf från LeScarf (länk till Åhlens).

scarf till basgarderoben

Klicka på bilden för att komma till scarfen.

9. Shorts

Vad vore sommarens basgarderob utan shorts? En räddare i nöden när det är varmt men du fortfarande vill ha en dressad look. Höga och vida eller låga och tighta – utbudet är enormt, välj den stil som faller dig i smaken och som passar bäst ihop med resterande plagg i din sommarbasgarderob. Vi satsar gärna på ett par i denim.

Jeansshorts, läs mer och köp här (länk till butik)

shorts basgarderob dam

Klicka på bilden för att komma till shortsen.

10 steg till en hållbar minimalistisk garderob
1:51

Efter reklamen: 10 steg till en hållbar minimalistisk garderob

(1:51)

Slå på ljud
Mest läst