Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

8 plagg och accessoarer som du kan bära med allt i sommar

30 jun, 2023 
AvMarika Agestam Cederlund
FotografTT
basplagg för dam till somamaren
Vill du fylla på basgarderoben sommaren 2023? Då finns det några plagg som är extra mångsidiga och passar till alla outfits – Femina har samlat dem nedan!
Annons
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024

Sommaren är här och med den kommer för många av oss ett sug efter att uppdatera säsongsgarderoben. Risken med att klicka hem allt vi fastnar för är dock att vi senare inser att vi inte har något att bära våra nya favoritplagg med. Om du ofta går i den fällan så har vi samlat 9 typer av plagg och accessoarer som du kommer att älska sommar efter sommaren och som du dessutom kan bära med i princip allt i din garderob.

9 snygga basplagg

Vi har samlat 9 olika typer av plagg och accessoarer som alltid är enkla att matcha till såväl semestern som kontoret.

Annons

1. Linnebyxa

Linne må vara extra trendigt sommaren 2023, men ej att förglömma är det ett klassiskt material som är aktuellt sommar efter sommar tack vare sin svalkande luftighet och tidlösa elegans. En investering i ett par linnebyxor är inget du kommer att ångra, och du kan bära dem till i princip vilken sommartopp som helst.

linnebyxa sommar basgarderob
Klicka på bilden för att komma till linnebyxorna

2. Sommarväska

En svart väska kan man hitta i de flestas garderob, men den är inte alltid helt lättmatchad till sommarmodets ljusa färgskala. En sommarväska kan vara en klassisk stråväska, eller en läderväska i ljus kulör. Vi suktar efter den här eleganta stråväskan från MQ.

Annons

3. Skjortklänning

Ska du investera i bara en klänning till sommarens basgarderob så låt det bli skjortklänningen. En mångsidig modell som funkar lika bra till citysemestern som stranden, festen eller kontoret. Denna fantastiska skjortklänning från & Other Stories har öppen rygg.

Klicka på bilden för att komma till klänningen

4. Sandaler

Trendmodeller kommer och går, men ett par klassiska sandaler i läder kommer att vara dina trotjänare i många somrar framåt. Passar till alla plagg som hör sommaren till och som plus är de superbekväma!

Annons
Klicka på bilden för att komma till sandalerna

5. "All around"-topp

Sommarens stiltips: investera i en enfärgad topp med en udda detalj, passform eller något annat som gör den unik – och tillika roligare än en vanlig t-shirt. Vi har hittat den perfekta varianten från Arket – en broderad topp som funkar lika bra till sarong och flipflops på stranden som till linnebyxor och sandaler på stan.

Klicka på bilden för att komma till toppen

6. Baddräkt

Att baddräkten bara kan bäras till stranden är ett modeminne blott. Denna ursnygga variant bär vi lika gärna till linnekavaj och en somrig kjol eller shorts!

Annons

7. Kavaj

Kavajen är det ultimata plagget att slänga över axlarna i svalkande sommarvindar. Klär upp sommarens basgarderobslook i ett knyck, och går såklart att bära året runt till andra basgarderobsplagg som jeansen, loafersen och den stickade klänningen.

basgarderob kavaj
Klicka på bilden för att komma till kavajen.

8. Shorts

Vad vore sommarens basgarderob utan shorts? En räddare i nöden när det är varmt men du fortfarande vill ha en dressad look. Höga och vida eller låga och tighta – utbudet är enormt, välj den stil som faller dig i smaken och som passar bäst ihop med resterande plagg i din sommarbasgarderob. Vi satsar gärna på ett par i denim.

Annons
shorts basgarderob dam
Klicka på bilden för att komma till shortsen.
10 steg till en hållbar minimalistisk garderobBrand logo
10 steg till en hållbar minimalistisk garderob
Annons
Annons