Här är de bäst klädda kvinnorna på Oscarsgalans röda matta:

CAITRIONA BALFE

”Jag älskar att Caitriona Balfe bär tvådelat, det är så vackert att bryta av den rosa, pastellfärgade blusen i chiffong signerad Valentino med den svarta skulpturala klänningen.”

natalie portman

”Dior är en favoritdesigner och Natalie Portman gjorde ett fint statement genom att brodera namnen på de kvinnliga regissörer som inte blivit nominerade. Det är jättefint med capen och hon har hittat rätt balans där det inte känns för utklätt.”

charlize theron

”Får man vara så här snygg? Charlize Theron gör en fin balansgång – det är en vågad, sexig klänning men hon bär upp den på ett väldigt elegant sätt. Den är varken för urringad eller har för hög slits – utan helt perfekt.”

renee zellweger

Renée Zellweger är en vinnare i en vinnarklänning! Det är svårt att bära upp denna enfärgade, enärmade klänning i vitt från Armani – men hon gör det galant!”

penelope cruz

”Penelope Cruz är så söt i denna gulliga Chanelkänning med backdrop. Den är sagolikt lekfull och inte det minsta vampig.”

sandra oh

”Sandra Oh stack ut bland alla minimalistiska klänningar, med sin puderfärgade, paljettbeströdda organzaskapelse från Elie Saab. En riktigt tyllmaräng!”

america ferrera

”America Ferrera ser ut som en gravid Snövit i sin klänning med empirliv från Alberta Ferretti. Även frisyren är jättefin!”

Läs mer:

Därför talar alla om Natalie Portman efter Oscarsgalan

Spana in klänningarna på Vanity Fairs efterfest

De 5 bästa ögonblicken från Oscarsgalan

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: