Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Baum und Pferdgarten lanserar hållbar kollektion – 8 plagg för renare luft

22 apr, 2021 
Baum und Pferdgarten uppmärksammar Earth day med hållbar kollektion.
Baum und Pferdgarten uppmärksammar Earth day och stödjer NGO Green Transition Denmark genom en hållbar kollektion för renare luft – för andra året i rad. Upptäck allt här!
Annons
Vit tjocktröja och blommiga byxor från Baum und Baumgarten.
Blommig klänning från Baum und Baumgartens Earth day kollektion.

För att fira Earth day den 22 april väljer Baum und Pferdgarten att lyfta fram innebörden av ren luft, detta har de gjort genom att skapa en kollektion av hållbara och återvunna material där dom andra året i rad kommer att stödja NGO Green Transition Denmark som är en del av Clean air Europé.

UND Earth – Kapselkollektion för renare luft

Kollektionen består av totalt åtta plagg varav 4 plagg är gjorda av 100 % GOTS-certifierad ekologisk bomull och de resterande 4 består av återvunnen polyester. I kollektionen ser vi ett glatt blommönster i fokus som fångar en pigg färgpalett av grönt och blått. Men för den som söker en mer stilren palett bjuds det även på mer stilrena drag på plagg såsom enkla tröjor och ett vackert denimset. Bland annat en bekväm tjocktröja och t-shirt (reklamlänk) med kollektionens namn, UND Earth, tryckt på bröstet – något som lyfter och uppmärksammar kollektionens fokus och budskap. För varje plagg som säljs via någon återförsäljare runt om i världen kommer Baum und Pferdgarten att donera 4 euro till NGO Green Transiton Denmark.

Annons
Baum und Pferdgarten vit tjocktröja med blommiga byxor
Baum und Pferdgarten blommig topp med ett par denimshorts
Annons

– Vi vill öka medvetenheten kring luftföroreningar men också hålla fokus på de lösningar som finns. Vår bransch har en enorm inverkan på miljö och vi måste kontinuerligt se över alla aspekter av vår leveranskedja. Några huvudsakliga fokusområden är att övergå till transportmetoder med lägre påverkan när det är möjligt och att sätta press på våra tillverkare att byta till förnybara energikällor, säger Rikke Baumgarten och Helle Hestehave som är Creative Directors för Baum und Baumgarten.

Shortsen finns att köpa här (reklamlänk).

8 plagg närmre till en mer hållbar modebransch

De fyra plaggen som är gjorda i återvunnen polyester är klädda i ett mönster med prästkragar som går i en färgpalett av blått och grönt. Den bekväma tjocktröjan och T-shirten har UND Earth-märket tryckt på bröstet – något som lyfter och uppmärksammar kollektionens fokus och budskap.

Sugen på att ta en närmre titt? Kollektionen finns tillgänglig från och med idag 22 april hos Baum und Baumgarten och utvalda återförsäljare. Läs mer och upptäck fler godbitar från kollektionen här.

Annons

Se mer om plagget som finns att köpa här (reklamlänk).

Foto: Baum und Pherdgarten

Mode genom tiderna: 1950-2000Brand logo
Mode genom tiderna: 1950-2000
Annons