Baum und Pferdgarten uppmärksammar Earth day med hållbar kollektion.

För att fira Earth day den 22 april väljer Baum und Pferdgarten att lyfta fram innebörden av ren luft, detta har de gjort genom att skapa en kollektion av hållbara och återvunna material där dom andra året i rad kommer att stödja NGO Green Transition Denmark som är en del av Clean air Europé.

UND Earth – Kapselkollektion för renare luft

Kollektionen består av totalt åtta plagg varav 4 plagg är gjorda av 100 % GOTS-certifierad ekologisk bomull och de resterande 4 består av återvunnen polyester. I kollektionen ser vi ett glatt blommönster i fokus som fångar en pigg färgpalett av grönt och blått. Men för den som söker en mer stilren palett bjuds det även på mer stilrena drag på plagg såsom enkla tröjor och ett vackert denimset. Bland annat en bekväm tjocktröja och t-shirt (reklamlänk från Adtraction) med kollektionens namn, UND Earth, tryckt på bröstet – något som lyfter och uppmärksammar kollektionens fokus och budskap. För varje plagg som säljs via någon återförsäljare runt om i världen kommer Baum und Pferdgarten att donera 4 euro till NGO Green Transiton Denmark.

Earth day kollektion av Baum und Pferdgarten

Spana in de första vårnyheterna från Wera SS21!

– Vi vill öka medvetenheten kring luftföroreningar men också hålla fokus på de lösningar som finns. Vår bransch har en enorm inverkan på miljö och vi måste kontinuerligt se över alla aspekter av vår leveranskedja. Några huvudsakliga fokusområden är att övergå till transportmetoder med lägre påverkan när det är möjligt och att sätta press på våra tillverkare att byta till förnybara energikällor, säger Rikke Baumgarten och Helle Hestehave som är Creative Directors för Baum und Baumgarten.

Baum und Pferdgarten vit tjocktröja med blommiga byxor

Shortsen finns att köpa här (reklamlänk från Apprl).

Baum und Pferdgarten blommig topp med ett par denimshorts

Uniqlo öppnar sin andra butik i Stockholm

8 plagg närmre till en mer hållbar modebransch

De fyra plaggen som är gjorda i återvunnen polyester är klädda i ett mönster med prästkragar som går i en färgpalett av blått och grönt. Den bekväma tjocktröjan och T-shirten har UND Earth-märket tryckt på bröstet – något som lyfter och uppmärksammar kollektionens fokus och budskap.

Sugen på att ta en närmre titt? Kollektionen finns tillgänglig från och med idag 22 april hos Baum und Baumgarten och utvalda återförsäljare. Läs mer och upptäck fler godbitar från kollektionen här.

Se mer om plagget som finns att köpa här (reklamlänk från Apprl).

Denimskjorta i ekologisk bomull från Baum und Baumgarten.

Säsongens trendigaste väskor i den vita färgskalan – 5 stilsäkra tips!

Foto: Baum und Pherdgarten

0:55

Efter reklamen: Mode genom tiderna: 1950-2000

(0:55)

Vit tjocktröja och blommiga byxor från Baum und Baumgarten.
Blommig klänning från Baum und Baumgartens Earth day kollektion.

Mer läsning

Femina