Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Detaljen på behån som både stöttar och ger fin form

14 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinna shoppar behå.
Att hitta en snygg och bekväm behå är helt klart lättare sagt än gjort – speciellt om du har större bröst.
Behå-experten Kimmay Caldwell delar nu med sig av vilka detaljer som är bäst att kolla efter när du shoppar behåar.
– Behåar är lite som skor. Om du bär fel storlek kommer du inte få stöd, och det kommer inte vara bekvämt, säger Caldwell.
Annons
Bh-skolan med FeminaBrand logo
Bh-skolan med Femina

Alla som har större bröst och använder behå känner nog igen sig – det kan ibland kännas omöjligt att hitta en bra behå som är både snygg, bekväm och sitter som den ska (samtidigt som det helst inte ska kosta skjortan heller). Men om du kollar efter rätt detaljer på behån kommer det gå lättare att hitta en som är rätt för just dig och dina bröst.

Underklädesexperten Kimmay Caldwell berättar nu om sina bästa tips i en informativ video på Tiktok. Kimmay, som till vardags håller kurser och hjälper kvinnor över hela världen hitta rätt behåar, börjar med att konstatera att många kvinnor har komplex för att deras bröst hänger – trots att det är både naturligt och logiskt att de gör det.

Annons

– Bysten sitter fast på kroppen enbart med ligament och hud. Det är allt. Så det är klart att de kommer börja falla neråt, speciellt om de är större, och även om du är yngre. Kom ihåg att det här är en naturlig del av att ha en kropp, säger Kimmay Caldwell.

Detaljen att leta efter på behån

Hon går sedan vidare till sina bästa tips för att hitta en bra behå när man har fylligare byst. Allra viktigast är att hitta en behå i rätt storlek – den ska inte vara för liten eller för stor.

– Behåar är lite som skor. Om du bär fel storlek kommer du inte få stöd, och det kommer inte vara bekvämt, säger Caldwell.

Men det finns också en detalj på behåar som kan vara bra att leta efter om du vill ge bysten stöd och en rundare form – sömmar på de mjuka kuporna.

– Det kan fungera nästan som en stödbalk och hålla allt uppe och lyft. Så en täckande behå eller en behå i baconette-modell med sådana stödbalkar är jättebra. Balconetten kommer täcka mindre upptill, medan den heltäckande behån går hela vägen upp och täcker hela bröstet, förklarar Kimmay Caldwell och konstaterar att det handlar om tycke och smak.

Annons
Behåar och trosor i svart, vitt och gammelrosa.
En behå med söm på kupan ger ett fint lyft.
@hurraykimmay

Replying to @.makeup.stars Here are some bra tips for saggy and larger busts!👙 Sagging is completely normal, and there are lots of bras that will help lift & shape if that’s what you’re looking for! #saggytattas #sagging #normalizenormalbodies #brafittingtips #professionalbrafitter #brafitter #undergarmenteducator #brafitterlife #brafittertips #brasize #cupsize #brafittingspecialist #fullbust #largerbust #brasforfullerbust

♬ Cafe music, corporate VP, comfortable(1277239) - zukisuzuki
Annons

Hon avslutar:

– Oavsett vad du väljer så måste din behå sitta bra för att kännas bra. Och det får dig att må bra i dig själv och din kropp också.

Annons