Slå på ljud

Tv-profilen Bianca Ingrosso är en av Sveriges största influencers. Stjärnan, som 2018 lanserade det populära sminkmärket Caia, har över en miljon följare på Instagram och hundratusentals prenumeranter på Youtube. Förutom Wahlgrens värld syns hon även i många andra sammanhang, bland annat som jurymedlem i tv-programmet Talang och i klädkampanjer för modekedjan Gina Tricot. 

Man kan alltså lugnt säga att det går riktigt bra för Bianca (och hennes bankkonto). 25-åringen har själv berättat att hon som mest fakturerat hela 4,2 miljoner kronor för ett enda jobb – ja, det är faktiskt sant! 

I dag har Bianca Ingrosso också blivit känd som en av Sveriges bäst klädda kändisar, med en garderob som många av oss bara kan drömma om. Men hur klädde sig Bianca i början av sin karriär?

Vi har rotat i arkiven och hittat bilder på influencerns stilresa genom åren!

Bianca Ingrosso: 2006-2019

2006

En bild på Bianca Ingrosso, Benjamin Ingrosso, Oliver Ingrosso och Emilio Ingrosso 2006.

Foto: Micael Engström/TT

Kolla vilka små gullisar! När den här bilden tas är Bianca 12 år gammal och går ut på restaurang tillsammans med pappa Emilio och brorsorna Benjamin och Oliver.

En bild på Bianca Ingrosso och Malin Eriksson i Junior Eurovision Contest.

Foto: Karin Törnblom/TT

Några månader senare tävlar Bianca i Junior Eurovision Contest tillsammans med vännen Malin Eriksson och hamnar på en andraplats med låten Kan det bli vi två. Vinnare blir Molly Sandén med bidraget Det finaste någon kan få.

2008

En bild på Bianca Ingrosso på Tyrol i Stockholm under Christer Sjögrens show 2006.

Foto: Patrik Jonsson / TT

Två år senare firar Christer Sjögren 40 år som artist, vilket uppmärksammas med en krogshow och en ny samlingsplatta. Bianca är en av många som då besöker musikfesten på Tyrol i Stockholm.

2013

En bild på Bianca Ingrosso på premiären av Iron Man 3 i Stockholm 2013.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Nästa bild som vi hittar i bildarkivet är tagen fem år senare på biopremiären av Iron Man 3 i Stockholm. Bianca går nu i trean på gymnasiet och har också börjat blogga. Kvällen till ära bär hon en helsvart look med en röd kavaj.

2014

En bild på Bianca Ingrosso på Finest Awards 2014.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Ett år senare vinner Bianca pris i kategorin Årets toppblogg på Finest Awards, iklädd kjol från Tobi, topp från Acne och klackar från Gucci. Bloggerskan, som vid den här tiden också jobbar som värdinna på Café Opera, berättar senare om kvällen för sina läsare:

”En sjuk upplevelse att vinna pris och bli intervjuad och med så många fotografer överallt. Jag har ju gått på röda mattan många gånger förut, men aldrig blivit intervjuad och att så många dragit i mig förut haha. Jäkligt sjuk känsla men kul!! ”

En bild på Bianca Ingrosso på Let's Dance final 2014.

Foto: Jonas Hessman/TT

2014 är också året då brorsan Benjamin vinner Let’s dance tillsammans med danspartnern Sigrid Bernson. När det är dags för final är Bianca självklart på plats, i svart från topp till tå!

2015

En bild på Bianca Ingrosso sommaren 2015.

Foto: Eero Hannukainen/TT

När det vankas cocktails på Publico i Stockholm bär Bianca ett av sina favoritplagg 2015 – en byxdress från Zara:

”Min favvo jumpsuit (ZARA) som jag alltid sätter på mig när jag inte har en blekaste aning om vad jag vill ha på mig, den funkar alltid och får alltid lika många komplimanger för den”, bloggar hon.

YSL-väskan har hon lånat av mamma Pernilla.

2016

En bild på Bianca Ingrosso och Alexander Svanberg i Let's dance 2016.

Foto: Karin Törnblom/TT

2016 är det äntligen Biancas tur att tävla i Let’s dance. Tillsammans med partnern Alexander Svanberg tar hon sig hela vägen till final – men besegras av Elisa Lindström:

”Detta har verkligen varit den bästa resan i hela mitt liv och SATAN I GATAN vad jag kommer sakna ALLT!! Att varje vecka ha ett mål att sträva mot och jobba stenhårt med att utveckla sig själv och bli bättre, bättre & bättre! All svett, skratt & tårar som man lagt ner i träningslokalerna…. galet jobbigt har det varit ibland men på riktigt nu, FYFAN VA KUL det har varit”, skriver hon efteråt på bloggen.

För sin medverkan får hon över 300 000 i lön:

– Det de ville ge mig innan var riktigt kasst, berättar Bianca i en intervju med Aftonbladet.

En bild på Bianca Ingrosso på Kristallen-galan 2016.

Foto: Karin Törnblom/TT

Under Kristallen-galan cirka fyra månader senare plåtas Bianca på röda mattan i svart klänning och matchande skor från NAKD. Väskan är från Anine Bing.

Den här gången är familjen Wahlgren inte nominerade i någon kategori – Wahlgrens värld har nämligen inte börjat sändas än!

”Vore SÅ kul om vi stod där nästa år nominerade för ‘Årets reality program’ för Wahlgrens Värld!! Det hade varit något det. Bara några ynka få veckor nu tills vårt program börjar sändas på Kanal 5!! Redan I DAG har trailern börjat gå som reklam på 5an!! Så sjukt”, bloggar Bianca.

2017

En bild på Bianca Ingrosso och Phillipe Cohen på ELLE-galan 2017.

Foto: Karin Törnblom/TT

Grattis Bianca! Influencern vinner pris för Årets look på ELLE-galan och tar med sig pojkvännen Phillipe Cohen för att fira:

”Alltså vart ska jag börja!? Levde jag i en dröm igår eller?!?!  Igår fick jag vara nominerad på Sveriges största modegala ELLE-Galan tillsammans med modebranschens BALLASTE människor och som pricken över i:t fick jag, lilla jag gå upp på scenen för att ta emot priset för Årets Look!!! HUR SJUKT?!?!?!? Aldrig i min vildaste fantasi trodde jag att JAG skulle få gå på scenen för att ta emot ett jävla pris liksom haha”, bloggar hon dagen efter.

Inför galan har Bianca stylats av Sara Biderman, som klätt henne i en klänning från Solace, Skor från Angelica C och väska från Gucci.

En bild på Bianca Ingrosso på Stockholm Fashion Week 2017.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Några veckor senare går Bianca på Stockholm Fashion Week i topp och jacka från NAKD, blåjeans och mockaboots.

En bild på Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren 2017.

Foto: Anna Tärnhuvud/Aftonbladet/TT

Inför säsong 2 av Wahlgrens värld , som sänds hösten 2017, plåtas Bianca och mamma Pernilla ihop under en pressträff på Hotell at Six i Stockholm. Härliga sommartjejer!

En bild på Bianca Ingrosso på Rockbjörnen 2017.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Rockbjörnen hålls i Kungsträdgården och Bianca är givetvis med på gästlistan. Den här kvällen bär hon en klänning från Zara, jacka från Ivyrevel, skor från Feet First och väska från Valentino.

2018

En bild på Bianca Ingrosso i samband med Sommar i P1 2018.

Foto: Karin Törnblom/TT

2018 presenteras Bianca som en av årets sommarpratare, ett program som blir ett av de mest lyssnade för säsongen. I sitt starka sommarprat berättar Bianca om föräldrarnas tuffa skilsmässa och sin kamp mot ätstörningen bulimi:

”Detta bemötande av mitt sommarprat har varit och är bland det finaste, vackraste, största och sjukaste jag någonsin har varit med om!! Aldrig någonsin tidigare har jag fått såhär många fina mail, dms på Instagram, sms, samtal, recensioner, kramar, folk i alla åldrar som kommer fram på stan och delar med sig av sina historier och berömmer mig för mitt avsnitt”, bloggar hon efter att programmet sänts.

En bild på Bianca Ingrosso under Kristallen-galan 2018.

Foto: Karin Törnblom/TT

Under Kristallen 2018 tar Wahlgrens värld storslam och vinner två prestigefulla priser; Årets tv-personlighet och Årets program:

”Kan inte förstå att vi på riktig tog hem priset för Årets program. Jag tror inte förstår hur mycket detta priset betydde/betyder för oss. Det här priset är så otroligt stort för tv-branschen och det är en sån enorm ära att ens få vara nominerad så att sen få höra vårt namn bli uppropat….. asså chocken vi fick”, skriver Bianca på sin blogg.

Inför galan har influencern blivit stylad av Anna Hjerten, i kostym från ByMalina och skor från Zara.

2019

En bild på Bianca Ingrosso under Kristallen-galan 2019.

Foto: Karin Törnblom/TT

Full pott, Bianca! När Kristallen-galan går av stapeln 2019 stylas Bianca av Sebastian Hammarberg, som klätt henne i en rosa klänning från Kalmanovich, skor från House of CB och en matchande väska från Balenciaga.

”Tror jag aldrig känt mig så fin som igår”, skriver Bianca på Instagram efter galan.

En bild på Bianca Ingrosso i samband med Nellys 15-årsfirande 2019.

Foto: Johan Jeppsson/TT

Hösten 2019 fyller Nelly 15 år, vilket firas med en partybrunch där Sveriges största influencerns bjudits in. Bianca, som samarbetat med företaget vid flera tillfällen, är såklart där!

2020

En bild på Bianca Ingrosso 2020 under Kanal 5:s pressträff.

Foto: Karin Törnblom/TT

Ingen kan väl ha missat att Bianca älskar färgen beige! Under pressträffen inför säsong 7 av Wahlgrens värld har 25-åringen kombinerat olika nyanser av nude och beige i en klockren outfit.

En bild på Bianca Ingrosso och Philippe Cohen 2020.

Foto: Karin Törnblom/TT

Mamma Pernilla är just nu aktuell med showen Pernilla Wahlgren har hybris. På premiärkvällen tar Bianca med sig pojkvännen Phillipe, här i en beige teddyjacka och nudefärgade boots. Snyggt, tycker vi!

Källa: biancaingrosso.se, Instagram

LÄS OCKSÅ: 

Kenza Zouitens stilresa genom åren – då och nu

Isabella Löwengrip om sina outfits genom åren