Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Black Friday 2018 – bästa butikerna som har rea!

01 nov, 2018 
AvCassandra Lindblom
Black Friday 2018
Har du koll på Black Friday 2018? Snart går den årliga rean av stapeln och vi ger dig rabatterna och butikerna du borde känna till.
Annons

Fredagen den 23 november 2018 är det dags för Black Friday – året största shoppingdag i USA som på senare år har vuxit sig stark även i Sverige. Fenomenet går ut på att butiker rear ut sitt sortiment redan innan jul och dagen markerar startskottet för julhandeln. Det sägs att namnet kommer från att handelns siffror skiftar från röda (förlust) till svarta (vinst) efter den svarta fredagen.

I Sverige har dagen främst blivit stor bland webbshopar och på många ställen kan du fynda julklappar till både dig och andra till kraftigt reducerade priser under 24 timmar. Enligt amerikansk tradition följs Black Friday av Cyber Monday, näthandelns motsvarighet till readagen, men i Sverige har man blandat ihop begreppen och rean är störst på nätet båda dagarna.

11 november i år slog en annan readag, Singles Day, rekord i Sverige. Dagen spås bli större än Black Friday i framtiden – men i dagsläget är det fortfarande Black Friday som svenska företag satsar extra mycket på.

Annons

Här är butikerna som kommer ha rea på Black Friday 2018

Vi uppdaterar listan löpande fram till Black Friday, så håll utkik!

Resor

Mode

Inredning

Annons

Skönhet

Teknik/övrigt

Läs mer:

Hur fyndar jag bäst på Black Friday-rean 2018?

1. Kolla in butikerna redan nu! Bokmärk de plagg och produkter du gillar redan nu så att du snabbt kan återvända till dem när rean är igång.
2. Be om önskelistor. Du kan spara många kronor på att fynda julklappar till släkt och vänner på rea.
3. Var uppe sent (eller tidigt). Black Friday drar ofta igång vid tolv på natten hos webbshoparna. Välj att vaka sent på natten eller gå upp tidigt på morgonen för att knipa de bästa kapen innan de är slut.
4. Jämför priser. Det är inte omöjligt att samma produkt är prissänkt ännu mer på en annan sajt.
5. Kolla returpolicyn! De flesta butiker har numera generös returpolicy med både gratis frakt och retur. Släng ett öga på policyn innan du shoppar för att slippa dyr frakt om du måste returnera saker som inte passade.

Annons