Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Black Friday 2019 — bästa butikerna som har rea

20 nov, 2019 
AvIda Gustafsson
Har du koll på Black Friday 2018? Snart är det dags för den årliga rean och här ger vi dig rabatterna och butikerna du borde känna till.
Annons

Fredagen den 29 november 2019 är det återigen dags för Black Friday – året största shoppingdag i USA som även spridit sig över Atlanten och vuxit sig stark även i Sverige. Black Friday infaller alltid efter Thanksgiving, som i sin tur infaller den fjärde torsdagen i november.

Fenomenet där butiker rear ut sitt sortiment redan innan jul dagen markerar för många även startskottet för julhandeln. Det sägs att namnet Black Friday kommer från att handelns siffror skiftar från röda (förlust) till svarta (vinst) efter den svarta fredagen.

I Sverige har dagen främst blivit stor bland nätbutiker och på många ställen kan du fynda julklappar till både dig och andra till kraftigt reducerade priser under ett dygn. Enligt den amerikanska traditionen amerikansk tradition följs Black Friday av Cyber Monday, näthandelns motsvarighet till readagen, men i Sverige har man gränserna mellan de olika begreppen blandats ut och rean är störst på nätet båda dagarna.

Annons

Här är butikerna som kommer ha rea på Black Friday 2019

Vi uppdaterar listan löpande fram till Black Friday, så håll utkik!

Skönhet

Mode

Inredning

Teknik

Annons