Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Brad Pitts oväntade modeval på röda mattan – hyllas för plagget

25 jul, 2022 
AvAino Oxblod
FotografIMAGO/Eventpress Golejewski
Många vände huvudet efter Brad Pitt på galapremiären av hans nya film Bullet train, när den 58-åriga världsstjärnan dök upp i kjol.
Den stiliga skådespelaren valde en brun linnekjol, som han matchade med en rosa skjorta och brun kavaj i samma material.
– Om jag har en stil så är det att inte ha någon stil, har Brad Pitt sagt tidigare.
Annons
Romansryktet: Brad Pitt dejtar Lykke LiBrand logo
Romansryktet: Brad Pitt dejtar Lykke Li

Brad Pitt är inte känd för att följa mallen – under sin långa karriär i Hollywood har skådespelaren flera gånger poserat i klänning och gjort oväntade modeval både på tidningsfotograferingar och röda mattan. Stjärnan har haft hår i olika längder och bytt mellan bohemisk, rockig och mer klassiskt stram stil.

Nyligen hade Pitts nya film Bullet train premiär och firades med en visning i Berlin. Men det var inte filmen som hamnade i fokus den kvällen – det gjorde i stället Brad Pitts oväntade klädval. Den 58-åriga skådespelaren gick på röda mattan i en outfit helt i linne, med rosa skjorta samt brun kavaj och kjol. Till de bara benen hade han svarta kängor.

Annons

De senaste åren har profiler som Harry Styles och Billy Porter blivit de kända ansiktena utåt för att bryta mot könsstereotypa klädnormer, och fotograferats i olika klänningar och andra typiskt kvinnligt kodade kreationer. Men att män bär kjol på röda mattan hör fortfarande till ovanligheterna, och därför är det många som reagerar på Brad Pitts modeval.

Brad Pitts egna ord om klädstilen

Pitts outfit i Berlin väckte sådan uppmärksamhet att det fick en egen hashtagg på Twitter, och har blivit omskrivet av medier som CNN och Today. Många hyllar skådespelaren för det snygga klädvalet, som designats av Haans Nicholas Mott.

Annons

I en intervju med Esquire förra året konstaterade Brad Pitt själv att han inte har någon specifik stil, men lägger fokus på hur kläderna känns.

– Om jag har en stil så är det att inte ha någon stil. Jag gillar enkelheten. Jag gillar detaljer i sömnaden och hur saker känns, sa han då.

Annons