0:49

Efter reklamen: Romansryktet: Brad Pitt dejtar Lykke Li

(0:49)

Slå på ljud

Brad Pitt är inte känd för att följa mallen – under sin långa karriär i Hollywood har skådespelaren flera gånger poserat i klänning och gjort oväntade modeval både på tidningsfotograferingar och röda mattan. Stjärnan har haft hår i olika längder och bytt mellan bohemisk, rockig och mer klassiskt stram stil.

Nyligen hade Pitts nya film Bullet train premiär och firades med en visning i Berlin. Men det var inte filmen som hamnade i fokus den kvällen – det gjorde i stället Brad Pitts oväntade klädval. Den 58-åriga skådespelaren gick på röda mattan i en outfit helt i linne, med rosa skjorta samt brun kavaj och kjol. Till de bara benen hade han svarta kängor.

People Picture/Raymond/Shutterstock

De senaste åren har profiler som Harry Styles och Billy Porter blivit de kända ansiktena utåt för att bryta mot könsstereotypa klädnormer, och fotograferats i olika klänningar och andra typiskt kvinnligt kodade kreationer. Men att män bär kjol på röda mattan hör fortfarande till ovanligheterna, och därför är det många som reagerar på Brad Pitts modeval.

Kändisar som har levt eller lever i öppna relationer

Brad Pitts egna ord om klädstilen

Pitts outfit i Berlin väckte sådan uppmärksamhet att det fick en egen hashtagg på Twitter, och har blivit omskrivet av medier som CNN och Today. Många hyllar skådespelaren för det snygga klädvalet, som designats av Haans Nicholas Mott.

DAHI

I en intervju med Esquire förra året konstaterade Brad Pitt själv att han inte har någon specifik stil, men lägger fokus på hur kläderna känns.

Nya bilderna på Shiloh Jolie Pitt – mamma och dotter på konsert

– Om jag har en stil så är det att inte ha någon stil. Jag gillar enkelheten. Jag gillar detaljer i sömnaden och hur saker känns, sa han då.