Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

By Malene Birger lanserar kläduthyrning i Sverige

30 jan, 2020 
AvEmma Blomberg
By Malene Birgers uthyrningstjänst Rent the Look kommer nu till Sverige. Här kan du hyra kläder direkt från modevarumärkets visning under Copenhagen Fashion Week.
Annons

Idag presenterar By Malene Birger sin höst- och vinterkollektion för 2020 under Köpenhamns modevecka. Istället för att du ska behöva vänta sex månader från show till hylla, kommer du nu kunna hyra några av plaggen direkt genom varumärkets uthyrningstjänst Rent the Look. Tjänsten som sedan i höstas enbart har varit tillgänglig i Danmark, lanseras nu nämligen även i Sverige.

– Vi är mycket glada över att fortsätta detta projekt. Utvalda plagg kommer att vara tillgängliga med vårt Rent the Look direkt efter runway-showen. Om du ser något som du älskar och behöver innan kollektionen släpps i höst, kika genom Rent the Look så kanske du hittar det där. Det är ett utmärkt sätt att låta runway-kollektionen bli mer tillgänglig och dynamisk, säger Creative Director Mathilde Torp Mader om initiativet.

Rent the Look erbjuder kläduthyrning för olika tillfällen till ett lägre pris än att köpa direkt. Du väljer om du vill hyra plagget i en, två eller tre veckor och när plagget är använt, returnerat och tvättat skickas det till nästa kund. Särkilt exalterade är vi över festsortimentet, som bland annat passar perfekt till kommande bröllopssäsong.

Annons

Gul klänning med draperade detaljer, från AW-kollektionen 2020, finns nu att hyra.

Kjol i svart och rostrött från AW20.

Annons

Beige topp i spets, från AW-kollektionen 2020.

Redan nu är hyrbutiken laddad med vår- och sommarkollektionen för 2020 som precis landade i butik. Vi ser somriga festklänningar, en vit kostym med skimrande broderier och blusar som fungerar både till vardags och till mer dressade tillfällen.

Vit kostym från By Malene Birgers kläduthyrning i Sverige

Vit kostym från SS-kollektionen 2020.

Annons
Blå klänning från By Malene Birgers kläduthyrning i Sverige

Blå sommarklänning som finns att hyra på Rent the Look.

Vit festblus från By Malene Birgers kläduthyrning i Sverige

Den här vita blusen kan du hyra för cirka 560 kronor per vecka.

Annons
Svart blus från By Malene Birgers kläduthyrning i Sverige

Svart festblus från vår- och sommarkollektionen 2020.

Prisspannet ligger på mellan 400 kronor per vecka för att låna en blus eller ett par byxor, till kavajer för en femhundralapp och klänningar eller jackor som kostar från cirka 500 kronor till dryga tusenlappen för att hyra under samma tid.

Med initiativet vill det danska modevarumärket öka tillgängligheten för plagg med hög kvalitet och främja cirkulär ekonomi i modebranschen.

FOTO: By Malene Birger

Läs mer: 

Annons